Zapelo je na protokolu. Još nema datuma štrajka.

Završen je prvi dio pregovora triju sindikata u zdravstvu i ministra zdravlja Rajka Ostojića o novom kolektivnom ugovoru započeli su prijepodne u Ministarstvu zdravlja.

U pregovorima sudjeluju Hrvatski liječnički sindikat koji vodi Ivica Babić, Hrvatski sindikat medicinskih sestara i tehničara pod predsjedanjem Anice Prašnjak te Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi na čelu sa Spomenkom Avberšek.

[infopunkt 7020 2]

[infopunkt 7020 3]

[infopunkt 7020 4]

Nakon tri sata zaključeno je da se pak nisu dogovorili oko protokola. Naime, Ostojić i Avberšek su za pregovore koji će trajati do 30. rujna, a liječnici i medicinske sestre su za 31. kolovoza.

Babić i Prašnjak su pak rekli kako će pak razgovarati sa svojim članstvom te do idućeg utorka, kada počinju novi pregovori, odlučiti o datumu.

[infopunkt 7020 5]

[infopunkt 7020 6]

Iako Prašnjak nije željela govoriti o datumu štrajka, Avberšek ističe kako s njihove strane neće biti štrajka – jer je nelegalan.

[infopunkt 7020 7]

[infopunkt 7020 8]

Ivica Babić kaže da će se u štrajk ići kad njima to bude najviše odgovaralo, a najvećem poslodavcu – Vladi, najmanje. Pregovori se nastavljaju u ponedjeljak.

Infopunkt.tv