studenticaScuola Politecnica di Design i Volkswagen Grupacija daju osam stipendija za pohađanje jednogodišnjeg Studija dizajna automobila i transportnih vozila (Master level) u Milanu, a kandidati se ne biraju samo iz Italije već iz cijeloga svijeta. Cilj je izabrati najbolje, a za to je zadužena grupa stručnjaka koja će budućim studentima dati izvrsnu obuku orijentiranu na dizajn automobila.

Studij traje godinu dana, od 21. listopada 2010. do kraja listopada 2011. godine. Scuola Politecnica di Design i Volkswagen Grupacija započinju potpuno novi program koji je fokusiran na razvoj eksperimentalnih konceptnih vozila za Lamborghini, Audi, Volkswagen, SEAT i ostale brendove u vlasništvu Volkswagen Grupacije. Svi studenti koji budu pohađali studij razvijat će nove konceptne automobile pod vodstvom stručnjaka škole i osobnim nadzorom Waltera De’ Silve, direktora dizajna Volkswagen Grupacije.

Polaznici studija bit će obučeni za zvanje glavnog dizajnera u samostalnom dizajniranju vozila te za vođenje dizajnerskih centara, muzeja i izložbi.

Službeni jezik studija je engleski. Prijaviti se mogu kandidati koji već imaju diplomu studija dizajna te osobe sa značajnim iskustvom i vještinama u dizajnu vozila. Više informacija se može pronaći na službenim web stranicama, a svi koji se žele prijaviti trebaju poslati svoj CV na engleskom jeziku i portfelj na e-mail [email protected].

SCUOLA POLITECNICA DI DESIGN
Via Ventura, 15
20134 Milano – Italy
tel. +39 022 159 75 90

Više informacija na: http://www.scuoladesign.com/pages/mastercar2010/?lang=en

Stipendije za “Uvod u poduzetništvo”

Otvoren je natječaj za dodjelu stipendija petoj generaciji polaznika Euro-Mediteranskog Učilišta na temu “Uvod u poduzetništvo”, objavili su na stranicama Hrvatske gospodarske komore. Program se sastoji od dva dijela i to od on-line učenja te poslovnog obrazovanja i umrežavanja u Italiji. Ipak, u tom drugom dijelu neće moći biti svi već samo 20 najboljih studenata.

On-line program započinje 19. listopada i traje do 26. studenog 2010, dok studijski posjet započinje 14. veljače i traje do 11. ožujka 2011. godine.

Prijaviti se mogu osobe s najmanje bachelor diplomom iz prava, ekonomije ili srodnih studija s izvrsnim znanjem engleskog jezika u govoru i pismu te ne starije od 35 godina. Prijave se primaju još mjesec i pol, rok istječe 30. rujna.

Sajam stipendija 2010.

studentiInstitut za razvoj obrazovanja i ove će godine organizirati sajam stipendija. Održat će se u srijedu, 20. listopada od 10 do 18 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) u Zagrebu.

U velikom predvorju NSK će izlagači tj. institucije koje dodjeljuju stipendije predstaviti na štandovima svoje programe stipendiranja. Usporedo s izlagačkim dijelom, u malom predvorju, održavat će se popratni program – predavanja, okrugli stolovi i druga događanja vezana uz stipendiranje i financiranje studija. Sajam stipendija bit će i na internetu pa oni koji neće moći u NSK moći će barem biti na virtualnom sajmu stipendija.

*  *  *

Za ostale otvorene natječaje za stipendije u Hrvatskoj i inozemstvu najbolje je posjetiti stranicu: www. stipendije.info. Trenutno je 101 natječaj otvoren.