Gradski ured za zdravstvo i branitelje zajedno s Centrom za epilepsiju “Zagreb” organizira obilježavanje Nacionalnog dana oboljelih od epilepsije, pod nazivom “Suvremeni pristup liječenju epilepsija”.

U sklopu obilježavanja Nacionalnog dana oboljelih od epilepsije Centar za epilepsije “Zagreb” održat će se 11. veljače od 11-13 sati u Centar Kaptol, na 2. katu, na pozornici pokraj kina, gdje će se građani Grada Zagreba informirati o problemima oboljelih od epilepsije.

Foto: Frantisek Czanner/Shutterstock

Osim info štanda a povodom obilježavanja Nacionalnog dana oboljelih od epilepsije na Tribini Grada Zagreba održat će se predavanja pod nazivom “Suvremeni pristup liječenju epilepsija” u organizaciji Hrvatskog društva za neurovaskularne poremećaje  Hrvatskog liječničkog zbora i Centra za epilepsije “Zagreb”.

Predavanja će se održati u srijedu, 15. veljače 2012. godine, u dvorani Tribine Grada, Kaptol 27, s početkom u 11.00 sati.

Predavači su:

  1. Doc.dr.sc. Vanja Bašić Kes, Predstojnica Klinike za neurologiju KBC “Sestre milosrdnice”: Uvodna riječ
  2. Akademkinja Vida Demarin, Klinika za neurologiju KBC “Sestre milosrdnice” “Nacionalni dan oboljelih od epilepsije”
  3. Dr. Matilda Kovač Šižgorić: Poliklinika za dječje bolesti Dr. Sabol: „Epilepsije u ranom djetinjstvu“
  4. Prim.mr.sc. Maja Jurin, Klinika za pedijatriju KBC “Zagreb” “Neurokirurško liječenje epilepsija u dječjoj dobi – prikaz slučaja”
  5. Dr.sc. Jelena Bošnjak,  Klinika za neurologiju KBC “Sestre milosrdnice” “Mladi i život s epilepsijom”
  6. Prof.dr.sc. Snježana Miškov, Klinika za neurologiju KBC “Sestre milosrdnice” “Rodne razlike osoba s epilepsijom”
  7. Doc.dr.sc. Hrvoje Hećimović, Klinika za neurologiju KBC “Sestre milosrdnice” – “Moderna dijagnostika i liječenje osoba s epilepsijom”
  8. Dr.sc. Tomislav Sajko, Klinika za neurokirurgiju KBC “Sestre milosrdnice” – “Neurokirurški pristup liječenja epilepsija”
  9. Doc.dr.sc. Vitomira Lončar, Kazališna akademija: “Pogled društva na oboljele s epilepsijom”

Nakon predavanja će biti diskusija o temi.

1 Komentar

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here