U subotu 23. svibnja, vlak iz Zagreba za Zabok na 7. Štruklijadu kreće u 14:04h, a vraća se iz Zaboka u 19:27h, s time da je cijena karte smanjena za 50%, najavila je na direktorica Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar na konferenciji za novinare održanoj u prostoru udruge “Zagorje u srcu”.

Štruklijada – jedinstvena manifestacija u pripremanju zagorskog jela, koja ima oznaku zaštite nematerijalnog kulturnog dobra – počinje u 15:00 sati na Trgu Ksavera Gjalskog. Program su na konferenciji predstavili župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar te stručna suradnica za turizam Ana Pavić , a konferenciji je prisustvovao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Najbolji štrukli Zagorja

Osim glavnog događanja u 15 sati, u okviru manifestacije održat će se i promotivna biciklijada u 13:30h, kojom se najavljuje završetak projekta “Mreža rekreativno-turističkih biciklističkih ruta na području Krapinsko-zagorske županije”.

Osim toga, od 16. do 31. svibnja, u čak šesnaest restorana odvijat će se promotivna akcija “50% popusta na zagorske štrukle” (popis restorana nalazi se na web stranici www.struklijada.com.hr), a ove godine za titulu najboljih štrukli Zagorja nadmeće se 22 zagorska restorana, agroturizama, hotela, toplica i pekarnica.

“Drago mi je da su kolega Kolar i Krapinsko-zagorska županija prepoznali važnost promocije štrukli i drugih tradicionalnih proizvoda. Na taj način, kroz razne manifestacije, privlače goste i promoviraju svoj kraj”, izjavio je gradonačelnik Bandić, dodavši da su Zagreb i Krapinsko-zagorska županija susjedi koje dijeli samo Medvednica. “Uskoro krećemo s gradnjom žičare do Vidikovca, a nakon toga do Bistre što znači da ćemo biti još bolje povezani, a kada jednog dana napravimo luknju kroz Medvednicu, bit ćemo još puno bliže.”

“Za ovogodišnju manifestaciju bit će priređeno oko 10.000 štrukli, a u sklopu programa će se predstaviti i ostali OPG-ovci s raznim drugih tradicionalnim jelima i proizvodima”, izjavio je župan Kolar, napomenuvši da Županija i dalje radi na zaštiti štrukli kao autohtonog proizvoda.

Izvor: Službene stranice Grada Zagreba

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here