ZG Zoo -restoran„Modernizacija Zoološkog vrta grada Zagreba – Prva faza“ prvi je infrastrukturni projekt za koji je Grad Zagreb dobio sredstva iz fondova Europske unije. Projekt je vrijedan 38 milijuna kuna, a čak 95 % novca (gotovo 36 milijuna kuna) osigurat će Europski fond za regionalni razvoj. Cilj projekta je unapređenje turističkog potencijala Zagreba.

Na modernizaciji Zoološkog vrta grada Zagreba radit će se etapno kako bi se posjetiteljima omogućilo kontinuirano posjećivanje Vrta. Cijeli će projekt biti gotov u iduće dvije godine“, najavila je ravnateljica Zoološkog vrta grada Zagreba Davorka Maljković, a predstavljanju projekta prisustvovao je i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

U sklopu projekta izgradit će se volijera za afričke ptice i kompleks Madagaskar s nastambom za madagaskarske životinje, suvenirnicom i sanitarnim čvorom. Sagradit će se i novi glavni ulaz u Vrt s nastambom za pelikane, a dodatni ulaz nalazit će se na istočnoj strani Vrta. U Vrtu će niknuti i nov edukacijski centar, info kućica te restoran s vidikovcem i odmorište. Sanirat će se središnja kotlovnica, ograda te staze i šetnice s pratećom infrastrukturom. Obnovit će se Lavlji most s kipovima lavova, Darwinov most i kip Napuljskog ribara. Kako bi posjetitelji lakše kružili vrtom, izgradit će se Ribarov most i urediti Labuđi otok.

Novi izgled Vrta ima i konkretan cilj – povećati broj posjetitelja s trenutačnih registriranih 260 tisuća na 350 tisuća godišnje.

Na projektu zajedno rade Grad Zagreb i Zoološki vrt grada Zagreba.