Autor:
Hina /Online-Zagreb.hr

prosvjed prodavača sira i vrhnja (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)Ministar zdravstva Darko Milanović rekao je danas u Opatiji, odgovarajući na novinarsko pitanje o tome može li ministarstvo išta učiniti da se odgodi primjena propisa o zabrani prodaje sira i vrhnja na otvorenim tržnicama dok se ne omoguće potrebni uvjeti, kako se može kazniti Zagrebački holding jer je ondje “važniji politički obračun dviju struja, nego da se osigura normalna prodaja sira i vrhnja”.

Ministar je rekao kako je lani u studenome Zagrebački holding obećao uložiti milijun i 600 tisuća kuna da osigura tehničke i higijenske uvjete do 1. lipnja ove godine.

“Prvog lipnja tražili su odgodu na tri mjeseca, što smo im omogućili. Smatrali smo da su do 1. rujna napravili sve potrebno, a nitko se iz holdinga dosad nije ni javio za prolongiranje. Nadam se da ćemo naći kompromisno rješenje, no zakon se mora poštovati”, izjavio je ministar.

“Bakice ili kumice mogu i sutra prodavati svoje namirnice, a kaznu za to će dobiti Zagrebački holding”, rekao je Milinović.

Ipak, kasno sinoć stigla je i obavijest kako se odgađa primjena novih mjera pa prodavačice sira i vrhnja bez straha od kazni mogu i dalje prodavati po starom.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here