Svečanim skupom sirara iz cijele Hrvatske 18. studenog otvorit će se 2. hrvatski festival tradicijskih sireva – SirCrofest koji ima za cilj promovirati domaću proizvodnju te pozicionirati hrvatske sireve na međunarodnom tržištu.

Manifestaciju kojom se promoviraju autohtoni hrvatski sirevi organiziraju Savjetodavna služba, Hrvatska poljoprivredna agencija i Savez malih sirara RH uz pokroviteljstvo Grada Zagreba i financijsku pomoć Zagrebačke županije.

Kako bi se hrvatski sirevi probili te postali prepoznatljivi na europskom, ali i svjetskom tržištu intenzivno se radi od ulaska u Europsku uniju. U sklopu dvodnevnog festivala SirCrofest bit će održane edukativne radionice te izložbeno-prodajni sajam na Trgu bana Josipa Jelačića.

Drugi hrvatski festival tradicijskih sireva održat će 18. i 19. studenog 2016. godine u Zagrebu. Prvi dan je rezerviran za susrete domaćih sirara i raspravljanje o zaštiti ovog prehrambenog blaga, a drugog dana festivala na trgu bana Josipa Jelačića možete isprobati najfinije mliječne predstavnike Lijepe naše.

Savez – malih sirara RH ‘SirCro’ u suradnji sa Savjetodavnom službom, Hrvatskom poljoprivrednom agencijom -, a uz pokroviteljstvo Grada Zagreba i financijsku pomoć Zagrebačke županije, organizira Drugi hrvatski festival tradicijskih sireva u Zagrebu.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here