zet.hrKazne za švercanje u autobusima i tramvajima ZET-a s početkom idućeg mjeseca, ukoliko Gradska skupština prihvati novu Odluku o prijevozu putnika u javnom prometu, narasle bi s dosadašnjih 215, odnosno 250 kuna na 600 odnosno na 900 kuna.

Novost u odluci je da se osim za neimanje karte putnika može globiti i ako ometa vozače, uznemirava ostale putnike, oštećuje vozilo i baca otpatke, puši u vozilu ili konzumira hranu i alkohol, ometa naplatu i kontrolu vozne karte, ulaženje i izlaženje iz vozila, onemogući otvaranje i zatvaranje vrata i pridržava se na vanjskom dijelu vozila.

Prema Skupštini za sada nije otišao prijedlog o snižavanju cijena karata kako pojedinačnih dnevnih tako i pokaza. Međutim nije isključeno da se to vrlo skoro dogodi. Prema neslužbenim informacijama pojedinačna karata kupljena u vozilu umjesto 15 kuna stajala bi 12, ona izvan vozila s 12 bi bila spuštena na 10. Ono što je još nepoznanica i oko čega u Holdingu i Gradu razgovaraju su različiti modeli cijene mjesečnih pokaza.

Prema prijedlogu nove Odluke, iako je i do sada bio moguć prijevoz pasa, ali samo subotom, nedjeljom, te dan uoči i na praznike samo u periodu od ponoći do 6 sati ujutro i od 20 do 24 sata, ubuduće bi to bilo moguće svaki dan za sve pse bez obzira na veličinu pod uvjetom kao i do sada da pas ima brnjicu i da ima propisanu ispravu o upisu i cijepljenju protiv bjesnoće.

tportal.hr

2 Komentari

  1. Eh, ispada da je javni prijevoz neka privatna komercijalna usluga koju treba naplatiti. Svima je jasno da i ZET ima troškove i da ništa nije besplatno ali tramvaj je javni prijevoz i namijenjen je prijevozu običnoga naroda, to pomalo spada i u socijalu – a oni udaraju na to i čine ljude kriminalcima jer se pokušavaju prevest s jednog dijela grada na drugi dok idu na posao…to treba ostat jeftino, to je za narod. Ne voze se tramvajima oni koji imaju BMW!

  2. Ne vozim se tramvajem, ali mislim da će se teško iskorijeniti švercanje. Pogotovo ako je točno da ta karta od 10-15kn vrijedi samo u jednom smjeru i to sat vremena. Ispada da je jeftinije otići taksijem ako ideš na nekoliko mjesta.