Još jučer navečer nastupile su izmjene u zagrebačkom javnom gradskom prijevozu koje će u utorak, 4. kolovoza gotovo cijeli dan biti na snazi zbog svečanog vojnog mimohoda koji će proći ulicama Zagreba u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 20. obljetnice vojno-redarstvene akcije “Oluja”.

Autobusni terminal izmješten je s Glavnog kolodvora južnije do Slavonske avenije, a to će improvizirano okretište koristiti linije 219, 220, 221, 234, 268 i 330. Spomenute linije koje uobičajeno polaze s terminala Glavni kolodvor u vremenu posebne prometne regulacije kretat će od raskrižja ulice Hrvatske bratske zajednice i Slavonske avenije. Tako će improvizirani terminal na izmještenoj lokaciji biti u funkciji danas do ponoći.

U istom razdoblju, autobusne linije 229, 166, 310, 311 i 313 od svojih će odredišta redovnim trasama voziti do Muzeja suvremene umjetnosti, a u suprotnom smjeru polazit će sa stajališta Bundek.

Mijenja se trasa linije 107 u smjeru Jankomir. Autobusi će voziti redovnom trasom do raskrižja Slavonske avenije s Avenijom Marina Držića, kojom će nastaviti do Branimirove te dalje trasom Trga kralja Tomislava-Grgura Ninskog-Haulikova-Mihanovićeva-Vodnikova-Savska-Tratinska-Ozaljska-Selska-Zagrebačka avenija i dalje uobičajeno. Autobus će se zaustavljati na stajalištima na Aveniji Marina Držića (nakon raskrižja s ulicom grada Vukovara), na Glavnom kolodvoru, u Tratinskoj (nakon raskrižja sa Savskom) i na Selskoj (južno stajalište linije 109).

Linije 218 i 234 neće prometovati. Linija 281 (Glavni kolodvor-Novi Jelkovec) tijekom posebne regulacije bit će skraćena do stajališta Elka.

Zbog zatvaranja zapadnog kolnika Sarajevske ulice i Avenije Marina Držića, linije 222, 307 i 308 vozit će izmijenjenom trasom. Linija 222 (Remetinec–Žitnjak) u smjeru Remetinca vozit će redovnom trasom do raskrižja Slavonske avenije s Heinzelovom te nastaviti Heinzelovom, ulicom grada Vukovara, Avenijom Marina Držića te dalje redovnom trasom.

Linije 307 Zagreb (Zapruđe)-Strmec Bukevski i 308 Zagreb (Zapruđe)–Sasi u smjeru Zapruđa redovnom trasom prometovat će do raskrižja Sarajevska-Vatikanska te nastaviti trasom Vatikanska-SR Njemačke-Avenija Dubrovnik do krajnjeg stajališta u zoni raskrižja Avenije Dubrovnik s ulicom SR Njemačke. S istog stajališta vozit će u suprotnom smjeru Kombolovom, Božidara Magovca, Svetog Mateja, Vatikanskom do Sarajevske i dalje uobičajeno.

Za tramvajski će promet biti zatvorena Ulica grada Vukovara na dijelu od Avenije Marina Držića do Savske ceste, ali će se Savskom cestom u nastavku prema jugu voziti bez ograničenja.

Ulicom grada Vukovara, na dijelu od Avenije Marina Držića do Savske ceste, kao i Savskom cestom prema jugu, odnosno prema Savskom mostu, tramvaji neće prometovati u utorak poslije 13 sati. Umjesto tramvaja bit će uspostavljena izvanredna autobusna linija od Savskog mosta do Ljubljanice te tramvajska od Prečkog do Savskog mosta. Tramvajske linije 4, 5, 14 i 17 u utorak će voziti izmijenjenim trasama, a linije 3 i 13 neće prometovati.

Izvor: Jutarnji.hr / Hina

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here