Press služba ZET-a definitivno si je dala posla krajem siječnja. Prvo su javnost obavijestili kako je od 22. siječnja moguće preuzeti pretplatne kupone za tekuću godinu. Točnije, kako se može pročitati na njihovim stranicama, pogodnost mogu realizirati korisnici koji ostvaruju pravo na besplatan prijevoz temeljem Odluke o socijalnoj skrbi Grada Zagreba. To su:

– umirovljenici čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 3.200 kuna mjesečno
– osobe starije od 65 godina koji još nisu u mirovini, a ukupni prihodi su jednaki ili manji od 3.200 kuna mjesečno
– osobe koje zbog određenih okolnosti nisu sposobne za rad i privređivanje te, primatelji stalne pomoći

Iz ZET-a naglašavaju kako se kuponi mogu preuzeti samo s pretplatnom kartom i to na prodajnim mjestima ZET-a te kioscima Tiska i iNovina.

Javni prijevoz uz redizajnirane papirnate karte

Osim toga, građani su obavješteni kako će one koji se od početka veljače pa nadalje odluče na javni prijevoz dočekati još jedan novitet – redizajnirane papirnate karte.

Zašto, čemu to – pitate se. Tvrde, nove će karte u odnosu na dosadašnje smanjiti mogućnost krivotvorenja. Citiram obavijest na službenoj stranici ZET-a:

Zaštitni hologram visokih sigurnosnih standarda više se neće protezati od ruba do ruba karte, nego će biti stiliziran u logo ZET-a. Manje upečatljiv bar kod ima dodatnu funkciju. Jednom prekontroliranu voznu kartu sustav će pamtiti i ona neće moći prolaziti kontrolu više puta. Prostor namijenjen poništavanju bit će stiliziran na način da omogućuje jasan otisak uređaja, kao i da – sada nerijetke zlouporabe – budu uočljivije. Svim spomenutim mjerama, koje ocjenjujemo odgovornom upravljačkom politikom, ZET želi ravnomjerno rasporediti troškove prijevozne usluge na sve korisnike i posebno zaštiti one koji savjesno plaćaju uslugu kojom se koriste.”

Zaštita građana, svajesnost, odgovornost, sprječavanje zlouporabe…sve zvuči jako dobro. Vjerovat ćemo im na riječ i nek’ im je sa srećom!

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here