Foto: Infoarena.hrRezultati telefonskog istraživanja koje su proveli radio Soundset Plavi i agencija Preclarus komunikacije na uzorku od tisuću ispitanika, pokazuju da su hrvatski građani prilično otvoreni prema novim političkim opcijama, koje dolaze izvan sfere postojećih političkih stranaka.
Naime, više od polovice hrvatskih građana (52%) smatra kako je za spas Hrvatske nužan ulazak u politiku stručnjaka i lidera iz poslovnog svijeta, znanosti i drugih područja, koji su se dokazali u svome poslu i koji su dorasli izazovima s kojima se Hrvatska susreće.
Među potencijalnim novim opcijama najviše je prepoznatljiv Nacionalni forum, koji se hrvatskoj javnosti predstavio atraktivnim konferencijama, zanimljivim idejama i prijedlozima za razvoj Hrvatske te okupljanjem intelektualne elite različitih profila.
Čak 28% hrvatskih građana smatra kako dr. Nikica Gabrić i stručnjaci Nacionalnog foruma imaju dovoljno znanja i kompetencija da naprave pozitivne pomake u Hrvatskoj. Ukoliko bi se Nacionalni forum registrirao kao politička stranka, u ovom trenutku bi mogao računati na potporu oko 10 posto.
Istraživanje je pokazalo i da čak 60 posto hrvatskih građana smatra kako aktualna Vlada vodi zemlju u krivom smjeru a 45,6% kako aktualne političke elite ni na vlasti, ni u oporbi zemlju ne mogu izvući zemlju iz krize.