Foto: PRESSZabava i rekreacija za odrasle i djecu u sklopu ljetnog programa Arena Centra se nastavlja. Najmlađima instrukcije oko programiranja kompjuterskih igrica.
Gradski – ljetni vikend program ispunjen zabavom, edukacijom i rekreacijom se nastavlja! Odredište – najpoznatiji trgovački centar u Zagrebu – Arena Centar. Subotnji dio započinje u 17 sati s popularnom igrom Graničar na najvećoj pješčanoj plaži u gradu. Sudjelovanje je besplatno, a prijaviti se mogu svi punoljetni šesteročlani timovi na [email protected] i osvojiti vrijedne nagrade – sat bowlinga za 6 osoba u skybowlingu, vaučere za besplatnu vožnju u Kartingu Arena. Najbolju igračicu nagrađuje Coquette, a najboljeg igrača nagrađuje Međimurjeplet koji daruje vrijednu ležaljku za plažu.
U subotu od 20.30 sati Arena Centar ugošćuje Django Jet akustičan kvartet koji njeguje gypsy swing žanr, glazbeni pravac koji je nastao u Francuskoj, ranih 30-ih godina ovog stoljeća. Gypsy swing s elementima romske glazbe, francuske moderne i američkog jazza odjekivat će vanjskim trgom Dalmacija sve do 23 sata.
Nedjelja je već tradicionalno rezervirana za mlađu populaciju. Poznato je koliko djeca vole igrice, ali i da u njima ne treba pretjerivati. U Arena Centru od 18 do 19 sati klinci i klinceze moći će saznati kako nastaju igrice te naučiti programirati iste.
Nakon edukacije kreće rekreacija i to u vidu brazilske vještine karakteristične po atraktivnim pokretima koji objedinjuju borilačke tehnike, akrobatiku i ples. Egzotičnu capoeiru moći će isprobati svi posjetitelji jer za bavljenje ovom vještinom dobna granica ne postoji. Capoeiru će prezentirati članovi udruge Capoeira Amazonas Zagreb, u nedjelju od 20 sati.
Arena Centar poziva na druženje na najveselijoj Plaži u gradu uz koktel ili druga omiljena pića jer od 21 sat caffe bar Metropolitan poklanja 50% popusta na sva pića. Spojite ugodno s korisnim – na ugodnim temperaturama u klimatiziranom prostoru kupujte i do 70% povoljnije – poručuju iz Arena Centra. Više informacija na www.arenacentar.hr
PROGRAM – 10. i 11. kolovoz 2013.
Vanjski trg Dalmacija

10.8.2013. (subota)
17:00-20:00 h Graničar
20:30-23:00 h Nastup benda „Django Jet“ – jazz-swing, gypsy-swing
11.8.2013. (nedjelja)
18:00-19:00 h Edukativna radionica – Programiranje igrice
20:00 – 21:00 h Capoera i samba radionica