140910_Klizište_webNakon što je vlasnica stana u urbanim vilama Korito, Karmen Pračić, u eteru Radio Sljemena, pozvala prvog čovjeka Zagreba da posjeti klizište koje se nalazi između Fratrovca i GK Žar ptica, gradonačelnik Milan Bandić i njegovi suradnici spremno su se odazvali.

Slušateljica se na radiju požalila kako stambenom objektu prijeti odron zemlje, smještene iza potpornog zida, srušenog prilikom elementarne nepogode koja se dogodila 1. rujna.

„Moram pohvaliti gradske službe koje su promptno reagirale te nastoje sanirati i dovesti u malo sigurnije stanje ovu, po život opasnu, situaciju. Iako, veliki radovi tek predstoje“, istaknula je gđa Pračić, objasnivši da se klizište ponovno aktiviralo prilikom nove kiše sredinom mjeseca.

Miro Jukić, voditelj gradskog Odjela za sanaciju klizišta, istaknuo je rad na hitnim mjerama: uklonit će se sve što ugrožava živote ljudi, počevši s potpornim zidom i viškom materijala koji prijeti odronom. Dodao je da se nakon izrađenog projekta, a po nalogu gradonačelnika, kreće u kompletnu sanaciju:

„S obzirom da su ovdje ugroženi životi, gradonačelnik je rekao da se pripremi i izvješće za Gradsku skupštinu za pokriće troškova, jer bi sanacija mogla stajati i do dva milijuna kuna“, zaključuje Jukić.