gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)Gradonačelnik Milan Bandić uputio je predsjedniku Meršihata Islamske zajednice u RH muftiji Ševku efendiji Omerbašiću i građanima islamske vjeroispovijesti čestitku u povodu blagdana Kurban bajram. Sadržaj prenosimo u cjelosti.

Poštovani gospodine Omerbašiću,

U povodu središnjega islamskog blagdana, svim muslimanima i Bošnjacima u Zagrebu i Republici Hrvatskoj čestitam Kurban bajram, sa željom da ga provedete u miru, radosti, obiteljskom i prijateljskom zajedništvu.

Neka vas ovaj blagdan, kao simbol žrtvovanja i ljudske solidarnosti, potakne na dobra i plemenita djela prema bližnjima, ali i prema svim ljudima dobre volje. Jer, bez obzira na svjetonazorsku, vjersku ili nacionalnu pripadnost, svi smo pozvani i (su)odgovorni za izgradnju pravednije i bolje društvene zajednice.

Vama osobno, ef. Omerbašiću, i cijelom Meršihatu, kao i svim pripadnicima Islamske vjerske zajednice u Zagrebu, zahvaljujem na svemu što činite na međusobnom zbližavanju kršćanstva i islama, uklanjanju predrasuda te jačanju razumijevanja, poštovanja i tolerancije.

U nadi da će se odnosi između Islamske vjerske zajednice i Grada Zagreba i nadalje razvijati na dobrobit i korist svih naših sugrađana, primite izraze zahvalnosti i poštovanja.

Bajram šerif mubarek olsun!

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here