Svi koji su današnji dan odlučili provesti u Velikoj Gorici nisu požalili. Obilježavajući Dan Europe na pisti tamošnjeg Zrakoplovno-tehničkog zavoda mogli su uživati u vrhunskom sportu i humanosti. Atletski klub „Marathon 2006“ i Koturaljkaški savez Hrvatske drugu godinu zaredom organizirali su natjecanje “Sportom u EUropu”.

Nastupilo je 40 atletičara i rekreativaca iz Hrvatske, no najviše pozornosti privukla je Elvan Abeylegess, osvajačica  srebrnih medalja na 5.000 i 10.000 metara na Olimpijadi u Pekingu 2008. godine. Bio je užitak gledati je u Velikoj Gorici gdje je, naravno, pobijedila u utrci žena na 6000 metara. Trenutno ima najbolji ovogodišnji rezultat u svijetu u utrci žena u polumaratonu. Dio zasluga zasigurno pripada i njezinom treneru Nikolu Boriću.

U utrci muškaraca na 6000 metara pobijedio je Kara Sabri iz Turske. Na 15.000 metara najbolji su bili Hrvoje Habuš u kategoriji muškaraca i Gabrijela Salković u utrci žena.

Dio atmosfere s natjecanja i humanitarne akcije sakupljanja tenisica za atletičare Etiopije pogledajte u fotogaleriji koju je snimila Neja Markičević, fotreporterka agencije Cropix.

FOTOGALERIJA: Sportom u Europu

[nggallery id=77]