Foto: zagreb.hrZagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je danas gradilišta (objekt IIIa, objekt VI te skladišno-uredski objekt) u krugu Psihijatrijske bolnice Sv. Ivan u Jankomiru.

Drago mi je da ćemo do kraja godine pustiti u funkciju objekt IIIa, izjavio je gradonačelnik, dodavši da će i objekt VI biti gotov prije roka, a u tijeku su i završni radovi na sprinkler stanici.

Od ravnatelja bolnice Mate Mihanovića, čulo se da će korist za pacijente biti višestruka: Omogućit će se primjena onog najsuvremenijeg, najhumanijeg i najdjelotvornijeg u psihijatrijskom liječenju – a to su izvanbolnički sadržaji, odnosno dnevna bolnica. Uz dosadašnje dvije dnevne bolnice, otvorit će se još jedna, a konzilijarno-specijalistička izvanbolnička ambulantna služba uključivat će dramsku, likovnu i sportsku radionicu, kreativno pisanje… Ravnatelj Mihanović osobito je istaknuo ulogu Grada u ovom velikom projektu, te dodao da bi takvo ulaganje u brigu za pacijente trebalo biti primjer za cijelu Hrvatsku.

Kako se čulo, svi radovi odvijaju se prema planu, a ukupna vrijednost investicije za sva tri objekta, uključujući opremanje, iznosi otprilike 70 milijuna kuna.

www.zagreb.hr