Autor:
Tina Žagar /She.hr

Foto arhiva: Nasipavanje Open Air MultifestTreći Nasipavanje Open Air Multifest održava se 6. i 7. kolovoza ispod Jankomirskog mosta u Zagrebu. Kao i kod prva dva festivala, razlog je humanitarni – prikupljaju se sredstva za Ričarda Rikija Dobranića koji boluje od karcinoidne bolesti srca, neuroendokrinog tumora nepoznatog primarnog sijela te kroničnog perikarditisa i metastaza na jetri.

Mjesečni troškovi lijekova za Rikija iznose oko 3000 kuna, a fizikalna terapija i troškovi življenja još toliko. Festivali će  pomoći Rikiju da ojača duhom i tijelom, jer je on sam začetnik ovog humanitarnog događaja. Osim njemu, dio prihoda od festivala ići će i trogodišnjoj Leticiji Ivanec koja boluje od Downovog sindroma.

Mnogi glazbenici rado nastupaju za Rikija, a oko same organizacije veliki dio je napravila dugogodišnja organizatorica glazbenih događanja Jelena Božić Lela.

– Sama ideja, kao i inicijativa, potekla je od Rikija, a ja sam se priključila čim sam uvidjela da je do jučer nepokretnom Rikiju upravo organizacija i rad oko festivala dalo snage da se ponovno osovi na noge, unatoč svim bolovima,- kaže Jelena Božić Lela.

Foto arhiva: Nasipavanje Open Air MultifestU dva dana, na četiri pozornice nastupit će oko 50 izvođača, od kojih organizatori posebno izdvajaju nastup Ludina i Dejana Rakara Raksija. Karta za oba dana je 20 kuna, a u nju je uključeno i piće dobrodošlice. Prvih 200 posjetitelja moći će kušati aperitiv iz proizvodnje Rakije Perković. Zabava kreće u petak od 18 sati i traje do nedjelje ujutro u 9 sati.

– Pozivam ljude u što većem broju na sva “Nasipavanja”, jer da sam svjesna da se u ovim teškim vremenima kada ima puno obmana i prevara stvara doza nevjerice prema dobrotvornom radu, ali ja osobno garantiram kako je sve tako baš kao što je navedeno i najavljeno. Dolaskom na festival posjetitelji se mogu osobno uvjeriti u Rikijevo stanje,- kaže Lela.

Uživajte u dobroj glazbi na svježem zraku i činite dobra djela.

plakat Nasipavanje Open Air Multifest

1 Komentar

  1. […] Humanitarno nasipavanje za Rikija i Leticiju Share var button = document.getElementById('facebook_share_link_12552') || document.getElementById('facebook_share_icon_12552') || document.getElementById('facebook_share_both_12552') || document.getElementById('facebook_share_button_12552'); if (button) { button.onclick = function(e) { var url = this.href.replace(/share.php/, 'sharer.php'); window.open(url,'sharer','toolbar=0,status=0,width=626,height=436'); return false; } if (button.id === 'facebook_share_button_12552') { button.onmouseover = function(){ this.style.color='#fff'; this.style.borderColor = '#295582'; this.style.backgroundColor = '#3b5998'; } button.onmouseout = function(){ this.style.color = '#3b5998'; this.style.borderColor = '#d8dfea'; this.style.backgroundColor = '#fff'; } } } […]