Autor:
Goran Jamičić

Hrvatska reprezentacija je trebala pobjedu u ovoj utakmici kako bi u finalu zauzela 2. poziciju u natjecanju i tako u dvoboju s prvoplasiranom Bjelorusijom, odlučivala o pobjedniku druge jakosne skupine Europe.

Od početka utakmice Hrvatska se pokazala kao dominantna i već u ranoj fazi, preko Marka Marića postigla vodeći zgoditak u 5. minuti. Pritisak na polovici Rumunjske se nastavio i nakon postignutog pogotka te je do kraja poluvremena reprezentacija Hrvatske još čak četiri puta postizala pogotke. Dva zaslugom, danas odličnog, Marka Marića i dva zaslugom Tomislava Culjka.

Drugo poluvrijeme je reprezentcija Hrvatske otvorila puno ležernije. Reprezentacija Rumunjske nije prijetila prema našeg golu, međutim, uspjeli su otkloniti pritisak na svoj vlastiti gol. U periodu od 50. do 60. minute, reprezentacija Hrvatske pokazuje vidnu nervozu što rezultira nepromišljenim prekršajima za žute kartone. Čak tri žuta i jedan crveni karton. Ivan Franjić je nesmotreno dobio drugi žuti za prekršaj iste težine i automatski isključujući, crveni, karton. Usprkos 10-torici igrača, Hrvatska je nakon tog nervoznog perioda zadržala kontrolu na terenu te dvije minute prije kraja postigla gol iz sjajne akcije preko Tonija Premilovca.

Kadeti u 19 sati u Športskom parku Mladost igraju finale protiv Bjelorusije. Prva međusobna utakmica je završila u korist Bjelorusa. Predati se? Nikada! Prilika je tu. Smireno i s osmjehom :) !

Hrvatska – Rumunjska 6:0 (5:0)
(Marko Marić 5′, 22′ i 23′; Tomislav Culjak 27′ i 35′ i Toni Premilovac 58′)

Ostali rezultati utakmica odigranih u petak, 16. srpnja:

9:00 Kadetkinje Hrvatska – Bugarska 0 : 8 (0:3)
11:00 Kadetkinje Rumunjska – Poljska 0 : 9 (0:5)
16:00 Kadetkinje Italija – Bjelorusija 4 : 0 (3:0)
18:00 Kadeti Bjelorusija – Bugarska 2 : 1 (1:1)

[nggallery id=142]