Borna Rendulić, jedini Hrvat u najjačoj hokejaškoj ligi svijeta, postepeno izgrađuje svoj imidž u Colorado Avalancheu. Na staru godinu postao je prvi Hrvat koji je postigao gol u NHL-u, a ovog je vikenda u pobjedi nad Dallasom (4:3) dodao i prvu asistenciju.

Naša redakcija proteklog je tjedna uspjela doći do press službe Avalanchea te smo, uz veliku pomoć koordinatora za medijske odnose Ryana Bouldinga, uhvatili Bornu između učestalih utakmica i treninga.

Izvorni video intervju nalazi se na kraju ovog teksta.

1) Nedavno si zabio svoj prvi gol u NHL-u. Što se promijenilo od tada? Igraš li sada s više samopouzdanja?
Naravno, prvi gol je vrlo važan za samopouzdanje. Osjećam da u tom pogledu napredujem iz dana u dan i iz utakmice u utakmicu. Trenutno se jako dobro osjećam, moram samo tako nastaviti i mislim da će sve biti dobro.

2) Nagrađen si za svoje igre, sve češće igraš u “prvoj navali”. Kakav je osjećaj igrati s igračima poput Landeskoga ili Duchenea?
Ma vrhunski, “Landi” i “Duchi” su odlični igrači i pored njih poželim dati 150% kako bi im pomogao podići i njihovu igru, ali i kako bi ih mogao pratiti.

3) Kakav je osjećaj igrati i trenirati s igračima poput njih? Tu je i legendarni Jerome Iginla.
Nevjerojatan, to su igrači koje sam gledao na televiziji prije nekoliko godina, a sada igram uz njih. Osjećaj je fenomenalan, to su igrači od kojih svakodnevno mogu toliko toga naučiti.

4) Kakav je život u Denveru?
Pa uvijek je sunčano, vrijeme mi se jako sviđa. Ne smeta mi ako je hladno jer sam na takve temperature navikao živeći u Finskoj. Jako mi se sviđa grad, iako sam zapravo većinu vremena u hotelu ili pak hodam po shopping centrima, sjednem na kavu ili izađem negdje na večeru. Nije loše, to je uobičajen život hokejaša.

5) Kako bi ga usporedio sa Zagrebom ili Helsinkijem?
Grad je mnogo veći, ali ponavljam, život hokejaša je otprilike isti gdje god da jeste.

6) Nedostaje li ti Zagreb? Što ti najviše nedostaje iz Hrvatske?
Naravno, posebno mi nedostaje obitelji, kao i prijatelji. Lijepo se nakon dugačke sezone vratiti doma u travnju ili svibnju i provesti nekoliko tjedana s najbližima.