Dani cvijeća (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)Dani cvijeća, koji se već sedmi put održavaju u suradnji grada Zagreba i Zagrebačke županije, otvoreni su na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu. Tom prigodom gradonačelnik Milan Bandić rekao je kako su Dani suradnja na djelu između grada i županije te je pozvao Zagrepčane da na sedam mjesta razgledaju cvijeće, kupe koju lončanicu, dođu po savjet o uzgoju. A i sam bi mogao dati pokoji pa je tako rekao da “…treba znati kako se cvijeće sadi i zalijeva, ali i kako se šapće cvijeću. To je kao sa ženama – morate biti nježni, puni romantike i dobre volje. I cvijeće se zna smijati”.

Suorganizatori Dana cvijeća su cvjećari i povrtlari Zagreba i Zagrebačke županije udruženi u udruge “Ljubičica” i “Maćuhica”, čijih je 30 štandova postavljeno na sedam mjesta, i to na Trgu kralja Tomislava, na okretištu tramvaja na Črnomercu, u Savskoj cesti, na sjevernoj strani Trga Francuske Republike, na križanju ulica Božidara Magovca i Ukrajinske – blizu “mamutice”, na križanju Svetica i Maksimirske ulice te ispred Avenue Malla u Aveniji Dubrovnik.

Do 10. svibnja cvijeće se prodaje po prigodnim cijenama od tri do 10 kuna pa će se povoljno moći kupiti lončanice begonije, petunije, kadifica, vodenike i drugoga sezonskog cvijeća kako bi Zagrepčani mogli ukrasiti svoje prozore, balkone i dvorišta, rekla je zamjenica pročelnika zagrebačkoga Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Biserka Petrušić, a njezina kolegica iz Zagrebačke županije Gordana Matašin službeno je i otvorila Dane cvijeća.

Zamoljen za komentar za danas najavljenog prosvjeda građana u Kozari putevima zbog nezadovoljstva radovima na obnovi kanalizacije, gradonačelnik Bandić je rekao da je Gradska uprava napravila za 11 godina više u Kozari boku i putevima nego što se činilo od kada ta naselja postoje. Naveo je da će pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje Davor Jelavić danas otići onamo i vidjeti u čemu je problem te to riješiti.

[nggallery id=472]