Prije pet godina smo počeli s tradicijom najveće blagdanske fešte u Močvari, pandemija nas je malo poremetila, ali se svejedno nismo dali pa smo i u tim uvjetima održali tradiciju, a sada se vraćamo u punoj snazi. Cinkuši se vraćaju u naš i vaš klub da naprave još jednu nezaboravnu zabavu pretposljednje noći 2022. godine. Takozvani ‘međubožićni koncert’ svake se godine pokazao kao jedna od najboljih zabava u Zagrebu pa nema razloga da tako ne bude i ovaj put.

PETAK 30.12.2022. • VRATA 20:00 • POČETAK 21:00
CINKUŠI (Zagreb)

Upad u pretprodaji: 60 kn
Upad na dan događanja na blagajni kluba: 80 kn
Pretprodaja ulaznica: core-event.co

Priča o Cinkušima je već toliko puta ispričana da je vjerojatno već znaju i vrapci na grani, ali svejedno je volimo ponoviti. Oni na sceni djeluju 30-ak godina u kojima nisu izgubili ni dašak energije po kojoj su itekako prepoznatljivi. Volimo ih nazivati etno-punkom upravo zbog svojih live nastupa koji su potpuno beskompromisni, a u jednom tekstu na portalu Ravno do dna su ih usporedili s The Pogues i Bruce Springsteenom. Mi se ne možemo ne složiti s tom usporedbom.

Iako njihovi albumi izlaze dosta rijetko, posljednji “Krava na orehu” je objavljen 2017., osam godina nakon prethodnog, kultnog “Špiritus Sanctus”, Cinkuši dosta rade na filmskoj i kazališnoj glazbi. Tako je prošle godine izašao film “The Raft” u režiji bubnjara Marka Meštrovića, dobitnika nagrade Hrvatskog društva filmskih kritičara Oktavijan za najbolji animirani film 2021. kao i Grand Prix-a na Supertoon International Animation and Comics Festivalu 2021. Cinkuši su naravno autori glazbe.

Cinkuši i Marko First potpisuju glazbu za dugometražni igrani film “Nosila je rubac črleni” (2022) u režiji Gorana Dukića po scenariju Sandre Antolić. Na 69.Pula film festivalu film je osvojio nagradu publike – Zlatna vrata Pule.

“Mi smo se dobro zabavljali prilikom snimanja filma, u kojem čak malo glumimo, a super nam je bilo i prilikom stvaranja mjuze koje ima podosta. Trenutno igra u kinima po Hrvatskoj, hodite ga pogledati, baš je dobar. Ubrzo bi trebao izaći singl i video, također iz Rubca, zove se “Ptičekova svadba” taman stignete naučiti tekst da skupa zapjevamo na dragoj nam priredbi Međubožićni koncert”, poručili su iz Cinkuša.

Mi samo možemo dodati – požurite po ulaznice. Iz iskustva iz prethodnih godina znamo da mogu brzo nestati…