Autor:
Maja Jurišić
Goran Bare u replici Penkalinog zrakoplova (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)Vinkovački roker Goran Bare prvi je iskušao obnovljeni zrakoplov glasovitog Slavoljuba Penkale. Doduše, tek je sjeo u njega kako bi najavio veliki koncertni spektakl koji će se održati 28. kolovoza na Sportskom aerodromu Lučko, gdje će osim Baretovih Majki nastupiti i Pips, Chips & Videoclips, Zadruga, Cinkuši te bendovi Kino klub, S3ngs i TRN.

– U godini kada je Zagreb zbog recesije izgubio velike rock festivale, mi smo našim sugrađanima i svim dragim gostima iz ostalih dijelova Hrvatske odlučili pokloniti veliki rock spektakl kako bi s nama na najbolji mogući način obilježili 100 godina zrakoplovstva u Hrvatskoj. Velika nam je želja da Open air festival u sklopu Zagreb Air Showa postane i ostane tradicija na koju će se ljudi svake godine rado odazivati. Bez obzira na sve probleme kroz koje svi u zadnje vrijeme prolazimo, vrijeme je da podignemo glavu gore i uživamo – kazao je Marko Emer, predsjednik Aerokluba Zagreb, na novinskoj konferenciji održanoj na aerodromu Lučko.

Goran Bare u nešto novijem zrakoplovu (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)Važnost ovog događaja prepoznao je i frontmen Majki čestitavši domaćinima ovaj važan jubilej te poručivši obožavateljima da svakako posjete Zagreb Air Show i pri tom se dobro zabave na Open Air festivalu.

– Mogu vam obećati da će na Lučkom 28. kolovoza biti pravi spektakl – u svom je stilu rekao Bare i otisnuo se u zagrebačke oblake sa Sportskog aerodroma Lučko.

Podsjetimo, Zagreb Air Show održat će se 28. kolovoza s početkom u 12 sati, za kada je predviđena izložba na kojoj sudjeluje više od stotinu letjelica. Građani će i sami moći uživati u promo letovima i to prije početka letačkog programa, u 14 sati, te nakon završetka letačkog programa, od 18 sati.

Upravo u to vrijeme počinje najveći koncertni spektakl ovoga ljeta – veliki Open Air festival na Lučkom. Organizatori podsjećaju građane da do Lučkog i natrag do Zagreba mogu doći ZET-ovim Autobusima koji će voziti u prosijeku svakih 15 minuta.

Glavu gore! Vidimo se 28. kolovoza na Lučkom, poručuju organizatori.

replika zrakoplova Slavoljuba Penkale (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)

[nggallery id=165]

1 Komentar