zrakoplovStotu godišnjicu zrakoplovstva u Hrvatskoj proslavit ćemo spektakularnim aeromitingom u subotu 28. kolovoza. S aerodroma Lučko poletjet će i  replika zrakoplova Slavoljuba Penkale iz 1910. godine koju je izradio Aeroklub Zagreb.

Organizatori Zagrebački zrakoplovni savez i Aeroklub Zagreb najavljuju dan prepun uzbuđenja. Po prvi puta u Hrvatskoj će se održati Air Race. Najbolji piloti utrkivat će se u akrobatskom letenju, a osim domaćih sudjelovat će i gosti iz inozemstva. Natjecanja će se moći pratiti osim u zraku i na displayu u Lučkom gdje se inače sve održava.

Izložba zrakoplova na zemlji
Pogledajte sve zrakoplove na zemlji, one koji će sudjelovati u programu i sve ostale. Očekuje se preko 100 različitih letjelica svih tipova. Razgledajte i fotografirajte se pored i u kabini zrakoplova. Upoznajte se i razgovarajte s vlasnicima, pilotima, konstruktorima. Saznajte sve što ste htjeli znati o zrakoplovstvu. Obiđite brojne štandove i izložbeni prostor raznih izlagača.

Oldtimeri
Pogledajte s čime se letjelo sredinom prošlog stoljeća. Ikarus Kurir je razvijen sredinom prošlog stoljeća u bivšoj Jugoslaviji, a osnovna mu je namjena bila održavanje veze, prijevoz ranjenika te vuča letjelica, no kasnije se iznimno često koristio u aero klubovima te su iz njega izvedeni brojni padobranski skokovi. Utva Aero 3 proizveden je u 110 primjeraka od 1956. do 1964. za potrebe obuke pilota.

Skok s krila jedrilice
Prisustvujte atrakciji koja se rijetko viđa. Dvostruki skok padobranom sa krila dvije jedrilice Blanik L-13 izvest će braća Dražen i Robert Pečnik.

OPEN AIR FESTIVAL

100 godina zrakoplovstvaKad stigne sumrak uslijedit će velika glazbena završnica obilježavanja 100 godina zrakoplovstva u Hrvatskoj. Na pozornici u Lučkom izmjenjivat će se ProS3ngs, TRN, Majke, Zadruga, Kino klub, Cinkuši i Pips, Chips & Videoclips.

Organizatori najavljuju nesvakidašnji događaj, a vi u njemu možete sudjelovati besplatno. Darujemo 5×2 ulaznice, a evo i kako ćete ih osvojiti.

Foto/Video: Glavu gore jer stižu akrobacije

Pojedinosti o događanjima i organizaciji možete pratiti na: http://www.100godina.hr/

REGISTRIRAJ SE I OSVOJI!

Online-Zagreb.hr i organizatori Zagreb Air Showa daruju 5×2 ulaznice za Zagreb Air Show koji će se održati 28. kolovoza na aerodromu Lučko.

Kako biste osvojili ulaznice potrebno je na adresu [email protected] poslati email s naslovom Air_online te točno odgovoriti na nagradno pitanje: Koje je godine Slavoljub Penkala konstruirao zrakoplov? Nemojte zaboraviti upisati sljedeće podatke – ime i prezime, korisničko ime na Online-Zagreb.hr-u i broj mobitela.

Vaše prijave primamo do 24. kolovoza, a nakon toga ćemo objaviti sretne dobitnike.

Sretno! :-)