U zagrebačkoj Areni održat će se od 17. do 19. rujna dosad najveća auto motor manifestacija u Hrvatskoj. U tri dana od 10 do 23 sata posjetiteljima će predstaviti bogati sportsko-kaskaderski, edukativni, izložbeni te zabavni program.

Okupit će sve relevantne institucije u cestovnom prometu, prometnu policiju i ministarstva, udruge i udruženja, medije i javnost, a s jednim ciljem – poboljšati prometnu kulturu te smanjiti posljedice prometnih nesreća. U tu svrhu angažiran je kao promotor i gost zagrebačkog Auto motor showa Zagreb poznati vozač Formule 1 Giancarlo Fisichella.

Giancarlo Fisichella

Organizatori manifestacije u Areni Zagreb su: Udruga za promicanje prometne kulture Arcobaleno iz Italije i MUP RH, a uz podršku Grada Zagreba.

PROGRAM AUTO MOTOR SHOWA

Automobilistički sportsko kaskaderski program

Vlatka Pokos na Ferrarijevom bolidu1.Freestyle vožnje (uključuje i Quad Freestyle)
2.Formula Challenge – demonstracije testova i snage Ferrari Challenger vozila
3.Policijska škola – u specijalno uređenim policijskim vozilima demonstracije, okreti, križanja, lanci, vožnja na dva kotača u indijanskom redu, slalomi i prijelaz sa akrobatskim okretima u vrtnji od 360°, parkiranja pri velikoj brzini, vatreni zid te suprotstavljanje automobila i motora radi senzibiliziranja o važnosti uporabe pojasa i kacige.
4.Drifting – tehnika vožnje koja se sastoji u “pretrčavanju” zavoja u kojoj su zadnje gume pod kutom zanošenja (slip angel) za razliku od prednjih.
5.Freestyle-motocross – vozač u sedlu zabavlja publiku akrobacijama stvarajući fantaziju figura u zraku
6.Formula 3
7.Prototipovi vozila – demonstracije i testovi trkaćih automobila ”formula” Ermolli.
8.Ferrari F1 Car Show 248: demo,pokazno vozilo.

Također, MUP je pripremio edukativni program, održat će se sajam automobila, a na vanjskom izložbenom prostoru bit će ponuda motocikala, skutera te razne auto moto opreme, odjeće i obuće te kompletan program prateće autoindustrije, sredstva za njegu i održavanje vozila, opreme i rezervnih dijelova.

U glazbenom dijelu u petak će u 21 sat nastupili grupa Colonia, u subotu plesne skupine uz muzičke kompilacije renomiranih DJ-a, dok je nedjelja uglavnom rezervirana za sadržaje primjerene djeci.  Uz edukaciju na poligonima za vožnju i sudjelovanje u raznim igrama očekuju ih dječje plesne skupine i zborovi, a moći će pogledati i predstavu.

REGISTRIRAJ SE I OSVOJI!

Online-Zagreb.hr i Auto motor show daruju 6×2 ulaznice za Auto motor show 2010. koji će se održati od 17. do 19. rujna u Areni Zagreb.

Kako biste osvojili ulaznice potrebno je na adresu [email protected] poslati email s naslovom Auto_online te točno odgovoriti na nagradno pitanje: Kako se zove vozač Formule 1 koji će gostovati na Auto motor showu? Nemojte zaboraviti upisati sljedeće podatke – ime i prezime, korisničko ime na Online-Zagreb.hr-u i broj mobitela.

Vaše prijave primamo do 16. rujna kada ćemo na ovoj istoj stranici objaviti dobitnike.

Sretno! :-)

DOBITNICI

SAŠA NOVAK, MARKO CUPAC, SNJEŽANA ŠALA, MATKO DRAGOJEVIĆ, TATJANA KARAN, MLADEN RAKOVČAN

Čestitamo dobitnicima! Ulaznice mogu preuzeti u redakciji Medijske mreže, Gundulićeva 45.