naslovnica romana Glasovi ispod površineRoman “Glasovi ispod površine” napisali su na internetu zajedno mlada autorica, pjesnikinja Daniela Trputec (27) i moderni klasik Alojz Majetić (73). Stvorili su likove Ilirke i Daniele te Ivora i Otokara te kroz njih isprepleli svoja književna umijeća.

“Atraktivna i nestandardna znanstvenica Ilirka Novak istražuje mogućnosti iščitavanja zvučnih zapisa iz doba starog Rima ali jednako tako najčešće s Danielom sudjeluje i u osluškivanju glasova ispod površine kad se dotiču pitanja ljubavi, prošlih ili sadašnjih, kad se ljudi nastoje čuti i osjetiti do dna bića. Brak između Ivora i Ilirke dobiva svoj neobičan dio koji nazivamo bračnim trokutom a taj treći je nitko drugi nego dugogodišnja životna Ilirkina prijateljica Daniela…” (iz recenzije)

U hrvatskoj suvremenoj književnoj produkciji ne susreću se često slični zajednički projekti, a i kada se pojave najčešće je riječ o podvrstama kao što su trash romani. Roman “Glasovi ispod površine” nastao je u blogosferi, izrastao u novom mediju, internetu i kao što je bio izazov za autore, postao je nezaobilazan i za ljubitelje suvremene književnosti.

O autorima

Alojz Majetić je pjesnik, prozaik i dramski pisac, autor devet knjiga pjesama i desetak radijskih i televizijskih drama. Njegov roman Čangi 1964. godine bio je zabranjen i povučen iz prodaje, a prošireno izdanje objavio je 1970. godine pod nazivom Čangi off Gottoff. Kraće pripovjedne forme objavio je u knjizi “More bačeno u nebo”, a mogućnosti nove elektroničke metaforike istraživao je u romanu “Bestjelesna” objavljenom 2007. godine.

Daniela Trputec je pjesnikinja i prozaistica,ima nekoliko blog sajtova od kojih je najpoznatiji Danielaland. Bavila se i glumom. Roman “Glasovi ispod površine” s Majetićem je napisala na blogu nastavljajući kroz priču promatrati granice virtualnog, fiktivnog i stvarnog života.

REGISTRIRAJ SE I OSVOJI!
Online-Zagreb.hr i V.B.Z. daruju primjerak knjige  Daniele Trputec i Alojza Majetića “Glasovi ispod površine”.
Kako biste osvojili knjigu potrebno je na adresu [email protected] poslati email s naslovom Glasovi_online te točno odgovoriti na nagradno pitanje:
Je li roman “Glasovi ispod površine” pisan na blogu?
Nemojte zaboraviti upisati sljedeće podatke – ime i prezime, korisničko ime na Online-Zagreb.hr-u, broj mobitela i adresu stanovanja.
Vaše prijave primamo do 30. kolovoza kada ćemo na ovoj istoj stranici objaviti ime dobitnika.
Sretno! :-)
DOBITNICA
Knjigu je osvojila ANDREA RAKOŠEC. Čestitamo. Informaciju o preuzimanju nagrade primit će na e-mail.
Odgovor na nagradno pitanje glasi: da.

1 Komentar

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here