Autor:
Online-Zagreb.hr /Inforpunkt.tv

pokloni, ilustracijaIsplata “božićnica”, oko čega se posljednjih dana vodila u javnosti velika rasprava, ovisit će o dogovoru sa sindikatom, rekao je direktor Zagrebačkog holdinga Ivo Čović. Dakle, “božićnice” će biti isplaćene, ako uprava sa sindikatima ne postigne drugačiji dogovor.

Holding se namjerava pridržavati potpisanog kolektivnog ugovora jer ne može dopustiti da se to rješava na sudu, odgovorio je Čović na pitanje zastupnice Ivane Mlinar Horvat (SDP) postavljeno na aktualnom satu zagrebačke Gradske skupštine.

Istaknuo je također kako su kroz niz sastanaka pokušali ukazati sindikatu na tešku situaciju i troškove.

“Nalazimo se u izvanrednim okolnostima i prihodi su znatno niži od onih na koje smo navikli, pa očekujemo razumijevanje sindikata za poteze u budućnosti”, kazao je Čović navodeći da za “božićnice” i dar za djecu treba izdvojiti oko 70 milijuna kuna.

Na pitanje Margarete Mađerić (HDZ) zašto je u holdingu ove godine zaposleno još 160 novih djelatnika, Čović je odgovorio kako je to bilo nužno unatoč činjenici da imaju velik broj zaposlenih kao i troškove osoblja.

– Zaposlili smo vozače za novi vozni park, a morali smo povećati i broj čistača te kontrolora parkiranja, no u dobrom dijelu podružnica broj zaposlenih se smanjio odlaskom radnika u mirovinu,- kazao je i dodao kako rješenje vidi u smanjenju troškova osoblja, a ne u otpuštanju radnika.

Čović je naveo da će gubitak Zagrebačkog holdinga do kraja godine biti oko 300 milijuna kuna.

– Radnici nisu odgovorni ako isto rade svoj posao, ali nije svejedno kad na kraju godine, primjerice u ZET-u, ostanete bez planiranih subvencija za besplatne karte,- dodao je.

Gradska skupština danas bi trebala donijeti proračun za 2011. od 6,79 milijardi kuna.

Ivo Čović o “božićnici” u Zagrebačkom holdingu

[infopunkt 2516&video=02 nolink]

Ukupno zaduženje Grada je oko milijardu eura,
a država je zadužena preko 45 milijardi eura

[infopunkt 2516&video=06 nolink]

1 Komentar

  1. Dala bi Majka da ima kaže Bandić ali ne kaže gdje je Majka spiskala našu lovu koja nam pripada i bilo bi i uopče je glupo pregovarati o tome kad je jasno da to nama ZET-ovcima i pripada kolektivnim ugovorom i zašto ga isti onda ne poštiva ?

    Zna vrijeđati vozače da ništa drugo i ne znaju raditi osim voziti ali nijednom do sada nije rekao ništa o tome gdje je novac od Božićnica. Znalo se od početka godine da je to kolektivnim ugovorom zagarantirano i gdje je taj novac Bandiću ?

    Reci to narodu a nemoj vrijeđati one koji zasigurno znaju više od tebe a tebe ne vrijeđaju. Jer da znaš grad i Holding sigurno ne bi bili tu gdje jesu dovedeni na rub opstanka. Srami se čovjeće, srami se što si napravio i još te nije sram vrijeđati te ljude…