Početna Moj Zagreb Karijera Bachove cvjetne esencije

Bachove cvjetne esencije

Početkom 20. stoljeća, dr. Edward Bach, britanski liječnik, krenuo je korak dalje u svojem istraživanju i želji da pomogne ljudima, pa je tako stvorio Bachove cvjetne esencije. Njegova spoznaja da je potrebno tretirati uzrok problema, kako bi se izliječila bolest, ostala je do danas pojam svima koji se bave holističkom terapijom.

Bachove cvjetne esencije dobivaju se namakanjem cvjetova u izvorskoj vodi. Vjeruje se kako se uz pomoć svjetlosti i energije sunca ljekovito djelovanje cvjetova se pohranjuje u vodi. Kako bi se dobila tzv. „matična esencija“ (tinktura), u pročišćenu dobivenu vodu dodaje se alkohol. Do danas su se razvile različite metode proizvodnje esencija pa su tako nastale i druge esencije različitih proizvođača. Osim raznih cvjetnih esencija, postoje esencije dragog kamenja (kristala), drveća, esencije anđela (kanalizirane esencije), planeta, zvijezda, životinja itd.

Djelovanje cvjetnih esencija je kroz oslobađanje blokada odnosno uzroka određenog problema, na svim razinama ili izvana prema unutra, na način kako su blokade nastale. To ovisi o vrsti i snazi same esencije koja može imati različite posljedice, od suptilne pa do vrlo snažne promjene na emocionalnoj, ali i fizičkoj razini (ovisno o mnogobrojnim faktorima).

Nemaju nikakvih nuspojava (a kako i bi kada su u kombinaciji tek sunce, cvijeće i voda). Nisu zamjena za konvencionalnu terapiju. Upotreba je vrlo široka, a terapija se može primjenjivati na ljudima (trudnice, bebe, djeca, odrasle osobe), životinjama i biljkama. Najpopularnija je kombinacija za „prvu pomoć“ ‐ Bach Rescue Remedy, kombinacija 5 različitih cvjetnih esencija, a koristi se kod svih negativnih emocionalnih stanja (tuga, svađa, trema, nervoza, stres, trauma, šok, bol, uzrujanost, smrt, loše vijesti, kriza i slična stanja). Također se primjenjuju kod bolova ‐ mazati bolno područje (glavobolja‐glava, bolna menstruacija‐trbuh i trtica, udarac‐udareno mjesto, mjesto uboda komarca i sl.).

Postoje i univerzalne kombinacije koje pomažu u regeneraciji, koncentraciji, lakšem snu, opuštanju i sl. Kombinacije su napravljene na način da pružaju trenutnu do vrlo brzu pomoć. Terapija je namijenjena svima onima koji žele osvijestiti blokade, transformirati ih i napredovati. Određuje se prema individualnim potrebama klijenta, uz konzultacije.

Do 15. srpnja Bachove cvjetne esencije i mogu se nabaviti po nižim cijenama: Bach Rescue Remedy od 30 ml umjesto 150 stoji 120 kuna, od 20 ml nova cijena je 80 kuna, a kombinacija za regeneraciju od 30 mililitara je 130 kuna.

1 Komentar

  1. Zanima me ja sam uzimao oko 2 tjedna i onda prestao Flower essences kapi pa sam se pitao koje mu je trajanje i kako su bile ujutro na suncu ne znam dali da ih još koristim.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here