Foto: Jasmina SockovicSnovi su često predmetom nepotrebnih mistifikacija ili zanemarivanja. Oni su prirodan dio našega života i na svojevrstan način, čuvari našeg mentalnog zdravlja.

Upravo su snovi tema druge radionice Dream Movement Programa, koja će se održati 12. listopada 2013. godine u Zagrebu, pod palicom Jasmine Sočković, profesorice psihologije s višegodišnjim iskustvom iz područja geštalt terapije, plesa i pokreta.
Na drugoj radionici Dream Movement Programa pod nazivom Authentic Movement rad sa snovima isprepleten je s autentičnim pokretom. Voditeljica radionice Jasmina Sočković potaknut će polaznike na buđenje različitih razina, tekstura i svjetline tijela, te se dodatno usmjeriti na različite elemente sna i potencijalne oslonce. ‘Snovi su dio naše stvarnosti i na neki način čuvari našeg mentalnog zdravlja. Svi se rađamo s velikim kapacitetom da živimo zdravo i budemo sretni, a snovi su ti koji nas uvijek podsjećaju da se vratimo na pravi put svoje vlastite sreće, čineći to često na neobičan način, kroz slike, a ne riječima.’- najavila je radionicu o snovima Jasmina Sočković i dodala da svatko može naučiti shvaćati njihov jezik. Program je namijenjen osobama koje zanima rad na sebi, snovi, pokret i ples, a posebno onima koji se bave savjetodavnim radom, radom s grupama, sportskim instruktorima/trenerima, radnim terapeutima i plesnim pedagozima, te onima koji žele unaprijediti svoje fizičko i mentalno zdravlje. Nije potrebno predznanje i iskustvo u plesu, već samo želja za pokretom i radom na sebi. Radionica Authentic Movement održat će se 12. listopada od 10:00 do 19:00h, na adresi Gundulićeva 19, u Zagrebu.
Jednogodišnji edukacijski program Dream Movement usmjeren je na osobni razvoj s posebnim naglaskom na razumijevanje snova i rad na snovima kroz pokret. Sadržaj programa obuhvaća znanja i iskustvo geštalt terapije, procesno-orijentirane psihologije (process work), body relational psychotherapy pristupa, te plesa i pokreta (Authentic Movement, Contact Improvisation). Veća svijest o tome što se u nama događa povećava našu vitalnost te fizičko i mentalno zdravlje. Radionica o snovima holistički će pristupiti osobnom razvoju, naglašavajući da je čovjek cjelina, čiji su um, emocije i tijelo međusobno povezani i međuovisni. „Pružajući snovima prostor da ‘kažu’ svoju poruku kroz pokret, unosi se veća svjesnost u svakodnevni život, bolji uvid u događanja oko nas, te istovremeno donošenje kvalitetnijih odluka. „ – zaključila je Sočković.