Foto: Petar Galebov/ PixellU Glavnici Gornjoj kod Zagreba pronađeno je mrtvo tijelo nepoznate muške osobe.

– Prije deset dana osjetili smo čudan okus i miris vode. Prije nekoliko dana strojar bio gore te je rekao kako je netko otkinuo lokot sa spremnika – počeo je svoju priču Josip Kašnar, predsjednik lokalnog vodovoda u Glavnici Gornjoj iza Kašine u zagrebačkoj županiji gdje je danas on osobno pronašao tijelo nepoznatog mladića u vodospremniku.

– Takav miris nikada nismo osjetili – rekao je s pomalo gađenja u glasu Kašnar te je nastavio opsisivati kako je došlo do stravičnog otkrića.

Voda poslana na analizu

– Bilo je oko 9.30 sati. Popeli smo se na spremnik, podigli poklopac te sam se ja s baterijom u ruci spustio unutra. Ugledao sam jeziv prizor. Na površini vode plutalo je tijelo, rekao bih mlađeg muškarca – opisao je Kašnar. Odmah su obavijestili policiju koja je jučer okupirala malo mjesto koje ne pamti nešto slično. U Glavnicu Gornju odmah su stigli i vatrogasci kao i djelatnici Zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar koji moraju utvrditi prijeti li mještanima neka zaraza od konzumiranja vode u kojoj je danima ležalo tijelo. Uzeli su uzorke i poslali ih na analizu koja bi danas trebala biti gotova. Na terenu je i zamjenica državnog odvjetnika te je očito da se ovdje radi u najmanju ruku o sumnjivoj smrti. Jučer nije bilo moguće dobiti potvrdu da je muškarac pronađen u spremniku uistinu ubijen ili je riječ o suicidu. Predsjednik mjesnog odbora Glavnice Gornje, imenjak i prezimenjak predsjednika Vodovoda, Josip Kašnar, također je šokiran otkrićem iz vodospremnika.

Nemaju pitke vode

– Tijelo koje smo pronašli bilo je u vojničkom odijelu s ruksakom punim kamenja na leđima, a u spremniku je pronađena i zahrđala puška. Muškarac je navodno bio proćelav, ali stvarno nemam pojma tko bi to mogao biti – rekao je predsjednik mjesnog odbora. Ono što brine sve mještane je to što više ne mogu piti vodu te apeliraju na više instance da im omoguće, dok im se spremnik ne očisti, pristup pitkoj vodi.

Marin Penavić/vecernji.hr

1 Komentar