50 ukrasnih medaljona koje su samo za ovu prigodu oslikali hrvatskih likovni umjetnici, njih 50, pritom se referirajući na svoj dosadašnji rad i prepoznatljiv izričaj, osvojili su brojne ljubitelje umjetnosti.

Naime, završetak je to donacijske akcije i bogate suradnje Arena Centra i Hrvatskog društva likovnih umjetnika u kojoj su donirana sredstva Centru za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek‟, koji već više od 120 godina vodi brigu o odgoju, obrazovanju i rehabilitaciji slijepe i slabovidne djece, mladeži te odraslih.

„Arena Centar je u suradnji s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika pokrenula ovu akciju već drugu godinu zaredom. Ove godine cilj kampanje je bio korisnicima Centra „Vinko Bek‟ omogućiti još kvalitetniju edukaciju, komunikaciju i socijalizaciju. Drago nam je da smo uspjeli u svom naumu i da smo s pomoću dobrih ljudi koji su kupili ova prekrasna djela prikupili potrebna novčana sredstva jer vjerujemo da kroz ovakve projekte možemo donijeti puno pozitivnih promjena‟, rekla je direktorica marketinga Arena Centra Sanja Vladović.

Upravo ova lijepa priča donijet će bolju budućnost slijepim i slabovidnim korisnicima Centra jer će donacija biti usmjerena na promicanje rehabilitacijskih programa za njih, a ponajviše na opremanje kabineta svakodnevnih vještina i kabineta za vježbe vida. Tijekom akcije prikupljeno je i donirano 30.450 kuna.

Ivana Rotim, zamjenica ravnateljice Centra „Vinko Bek‟, istaknula je: „Želim zahvaliti Arena Centru i HDLU-u što su odabrali baš Centar „Vinko Bek‟ i pružili nam potrebnu pomoć u promicanju rehabilitacijskih programa i uređenju kabineta. Hvala svim ljudima dobrog srca koji su podržali akciju i kupili umjetničke medaljone te na taj način pomogli.‟

Jedinstveni, dvostrano oslikani, medaljoni koje su oslikali Ana Kolega, Mirna Sišul, Danko Friščić, Ana Sladetić, Ivana Pipal, Damir Sobota, Melinda Šefčić i mnogi drugi likovni umjetnici, ovih blagdana krasili su svod Arena Centra, a odsad će krasiti brojne hrvatske domove.

„Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što umjetnici mogu pomoći na ovakav način te što su svojim likovnim djelima učinili da pomognemo onima kojima je najpotrebnije. Ovim projektom htjeli smo uvesti umjetnička djela u domove naših sugrađana, a posebno me razveselila informacija da je jedan rad kupio 9-godišnji dječak novcem kojeg je dobio za rođendan‟, izjavila je ravnateljica HDLU-a Ivana Andabaka.