Foto: PRESSIz Gradskoga ureda za poljuprivredu i šumarstvo stiže priopćenje koje prenosimo u cijelosti: 

“Početkom sezone godišnjih odmora apeliramo na sve građane-vlasnike kućnih ljubimaca Grada Zagreba i Republike Hrvatske na ispunjavanje zakonskih i moralnih obveza zbrinjavanja i osiguranja smještaja za svoje kućne ljubimce, ako ih nisu u mogućnosti povesti sa svojim obiteljima. Na taj način ćemo pomoći životinjama, ali i svim institucijama, nevladinim organizacijama i pojedincima, koji s velikim entuzijazmom pomažu i zbrinjavaju napuštene i izgubljene životinje. Human odnos ljudi i životinja, lišen mučenja i nanošenja boli, predstavlja jednu od mjerivih vrijednosti društva kojem težimo.
Stoga upućujemo apel vlasnicima kućnih ljubimaca na odgovorno ponašanje, čime ćemo umanjit pritisak na institucije i nevladine organizacije koje u ljetnim mjesecima djeluju u otežanim uvjetima zbog povećanog broja napuštenih životinja.
Čineći naše sredine ugodnijim mjestom življenja i za ljude i za kućne ljubimce pomoći ćemo i udrugama, poput „Noine Arke“ koja je nedavno uputila javni apel građanima i Gradu Zagrebu za pomoć.
Grad Zagreb će, kao i sve ove godine, financijski i kroz promocije, podržati rad udruga, a posebice „Noinu Arku“ s obzirom na višegodišnji partnerski odnos u zbrinjavanju životinja, a napose onih kroz program „Hitna pomoć za ranjene životinje“. Tako su i ove godine za tu namjenu osigurana financijska sredstva iz Proračuna Grada Zagreba za 2013. koja će biti realizirana u idućih mjesec dana s obzirom na to da je riječ o programu koji je, po našim saznanjima, jedinstven u RH.

 P R O Č E L N I K

Emil Tuk, dr. vet. med.”