Foto: Tomislav Miletić PIXELLBageri Zagrebačkog holdinga u ranojutarnjim su satima po nalogu sanacijskog upravitelja Studentskog centra (SC) Peje Pavlovića počeli s rušenjem skate skulpture radi proširenja parkirališnog prostora, čemu se svojim tijelima usprotivilo stotinjak skate aktivista koji su prije sedam godina od SC-a dobili taj prostor za spomenutu skulpturu, istaknuo je jedan od organizatora prosvjeda Marin Dundić.

Dundić ističe kako ih nitko, a najmanje sanacijski upravitelj, za kojeg napominje da sve radi na svoju ruku, uopće nije obavijestio o početku rušenja skulpture, već da su ih o rušenju izvještavali njihovi aktivisti koji su jutros vlakom putovali na posao i koji su to sve uočili iz vlaka.

Tako su do dolaska aktivista, po Dundićevoj procjeni, bageri uspjeli srušiti trideset posto skulpture, a nakon što su aktivisti tijelima spriječili daljnje rušenje, bageri su utihnuli.

Sanacijski upravitelj pozvao je i policiju koja je aktiviste navodno upozorila da imaju pravo na miran prosvjed, savjetujući ih da ne ulaze u konflikte.

Dundić pojašnjava kako su dobili rješenje da je skulptura bespravni objekt, no isto tako tvrdi da mu to nikako nije jasno jer su prije sedam godina upravo od SC-a dobili prostor.

Stoga očekuje da će im se obratiti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, kojega je putem medija pozvao da ih obavijesti hoće li skulptura ostati na tom mjestu. Odluči li se da ju treba ukloniti aktivisti traže drugo mjesto za postavljanje skulpture koja je po njihovim riječima jedinstvena u Hrvatskoj.

Također, ističu i da su spremni svojim tijelima skulpturu braniti sljedećih nekoliko dana, uključujući i noćna dežurstva, jer imaju dovoljan broj aktivista za tu akciju.

“Nećemo dopustiti da se naša skuptura pretvori u parkirališni prostor”, zaključio je Dundić.

U našu redakciju, jutros je pristigao e-mail čiji sadržaj u cijelosti prenosimo:
“Dragi novinari,

Skrećemo Vam pažnju na rušenje jedinog zagrebačkog skate poola koji se nalazi u Studentskom Centru, izgrađenom vlastitim sredstvima i rukama zagrebačkih skejtera koji nekome očito jako smeta.

Iako bi SC trebao biti prostor za druženje mladih, čemu skate pool sigurno doprinosi, bageri su UPRAVO SADA na lokaciji i sravnjuju sve sa zemljom bez da je bilo ikakvog razgovora oko same ispravnosti objekta.

Video na linku:
http://instagram.com/p/cLjMVUAKca/

Mi nismo nikako povezani s građenjem niti održavanjem objekta no imamo građansku potrebu obavijestiti Vas o ovoj situaciji jer podržavamo kolege skejtere u njihovim nadasve zdravim i nimalo štetnim aktivnostima po društvo. Nadamo se da ćete popratiti ovu još jednu u nizu zagrebačkih sramota.

s poštovanjem,

JabbaTon”

Hina

 

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here