KutijaBranitelji naslova u seniorskom turniru je ekipa Mal Gal Građevinarstvo Krapina, dok je kod veterana to Rident Rijeka.

Kraj godine u Zagrebu redovito je rezerviran za jedno od najdugovječnijih malonogometnih natjecanja u Hrvatskoj. Zagrepčanima je popularna Kutija već odavno postala neizostavni dio blagdanske atmosfere, turnir od svojih preliminarnih faza traje oko mjesec dana, a velika finala oba turnira igraju se odmah nakon Božića. Uzbuđenja i malonogometne čarolije moguće je potražiti u četiri dvorane – dvorani 2 Doma sportova, SD Trešnjevka, SD Trnsko te SD Pešćenica.

I ove godine očekuje se više od 200 prijavljenih ekipa koje će se nadmetati za prilično visok nagradni fond (nap.a. ukupni nagradni fond za oba turnira je 150.000 kuna). Prijave za natjecanje moguće je podnijeti osobno ili online, zaključno s ponedjeljkom 17. studenog, a izvlačenje parova održat će se 20. studenog u SD Trešnjevka, s početkom u 12 sati. Nema sumnje da će Kutija i ove godine privući najbolje malonogometaše iz Hrvatske, ali i velik broj profesionalnih nogometaša iz Prve, Druge i Treće HNL, kao i nižih liga.

Susreti su redovito solidno popraćeni, a kako se turnir bliži kraju u dvoranama je sve teže pronaći slobodno mjesto na tribini. Iako, upozorava pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić, interes za Kutiju posljednjih je godina ipak splasnuo, zbog čega je nakana omasoviti turnir i vratiti mu stari sjaj. Treba spomenuti da su cijene ulaznica, kao i svake godine, 10 kuna u prvih par kola, zatim 20 kuna u 1/16 i 1/8 finala te je naposlijetku za 50 kuna moguće kupiti paket ulaznica za četvrtfinale, polufinale i finale. Organizator natjecanje je ustanova Upravljanje športskim objektima, pokrovitelj je Grad Zagreb, medijski pokrovitelj Sportske novosti, a sportski sponzor Rost šport.

HRT će i ove godine prenositi dvije polufinalne i dvije finalne utakmice.