Selekcija U15 Nogometnog kluba Lokomotiva vratila se prije nekoliko dana s prestižnog međunarodnog turnira “La Saint Pierre de Nantes” kao osvajač prvog mjesta. NK Lokomotiva u finalu je svladala španjolski Deportivo nakon raspucavanja jedanaesteraca, a posebno zanimljivo zvuči informacija da su tribine u finalu duže vrijeme skandirale “Zagreb, Zagreb”, nagradivši tako zalaganje i prezentaciju Lokomotivinih mladića kroz turnir.

Na turniru su u dosadašnjih 38 izdanja, između ostalih, sudjelovali i Newcastle, West Ham, Zenit, Dinamo, Hajduk, Crvena Zvezda, Partizan – no nitko od navedenih dosad nije osvajao turnir.

Prvi gol primili tek u finalu!

“Lokosi” su skupinu prošli kao drugoplasirani, a na suprotnim stranama bili su Angers SCO (2:0), GJ Espoir (2:0), Orvault (0:0), Guingamp (0:0) i Thouare (0:0). U četvrtfinalu su svladali francuskog prvoligaša Rennes (1:0), dok su u polufinalu bili bolji od Nantesa nakon jedanaesteraca (0:0).
Kao što je već spomenuto, u finalu su pobijedili španjolskog prvoligaša Deportivo, također nakon jedanaesteraca (1:1), a finale je ujedno bio prvi i jedini susret na kojem je momčad Lokomotive primila zgoditak.
Igrači zaslužni za ovaj veliki uspjeh su:
Bruno Bermanec, Nikola Jerbić, Vladimir Podraniy, Jakov Bilandžić, Ivan Glavurdić, Luka Basar, Toni Antunović, Lejs Zenuni, Marko Čolić, Silvio Goričan, Pavao Ćibarić, Petar Čuljak, Ivan Benić, Lovro Dobrić, Mihael Juranović te Tomislav Grdenić.
Glavni trener momčadi je Željko Dacer, a pomoćnik Robert Etlinger.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here