Početna Novosti Teniski spektakl u Zagrebu – Marin Čilić u lovu na petu krunu

Teniski spektakl u Zagrebu – Marin Čilić u lovu na petu krunu

Od 31. siječnja do 8. veljače zagrebački Dom sportova opet ugošćuje vrlo atraktivna imena svjetskog tenisa. Naravno, prvi favorit je prošlogodišnji osvajač US Opena, naš Marin Čilić, koji u Zagreb stiže u obranu naslova protekle dvije godine te peti trijumf u ukupno deset izdanja PBZ Zagreb Indoorsa.

Marin Čilić
Foto: Marin Cilic Sportsperson Facebook page

“Posao” mu neće biti nimalo lagan jer u Dom sportova stižu svi igrači koji su dosad osjetili slast pobjede na Zagreb Indoorsu. Uz Marina, tu su još naši Ivan Dodig te povratnik Ivan Ljubičić, Cipranin Marcos Baghdatis, Ukrajinac Sergij Stahovskij i Rus Mihail Južnij.

Marin Čilić: “Sjajna odskočna daska za cijelu sezonu”

“Ovo je jedan od najznačajnijih hrvatskih turnira, posebno za mlade igrače. Meni je uvijek bio odskočna daska i čvrst oslonac za sezonu. Nakon osvajanja prošlogodišnje titule nastavio sam najduži pobjednički niz u karijeri i na drugim turnirima”, najavio je Marin turnir još početkom siječnja na službenoj press konferenciji.

Zanimanje svjetskih medija za tenis u Zagrebu je ogromno pa je tako najavljeno kako će jubilarni deseti PBZ Zagreb Indoors prenositi oko 25 TV postaja, a mečevi će se moći pratiti u čak 150 zemalja diljem svijeta i to na pet kontinenata. Prognoza je da će Čilića, Dodiga, Ljubičića i zagrebačku publiku početkom veljače spominjati oko 72 milijuna kućanstava.

Zaista impresivno i potvrda izvrsne reputacije zagrebačkog ATP turnira, kao i atraktivnosti ovogodišnjeg ždrijeba.

Prvo kolo glavnog turnira, pojedinačnoj kategoriji te parovima, započinje u ponedjeljak, 2. veljače

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here