Nakon osmodnevnog kreativnog programa u sklopu projekta razmjene mladih „Drawing forward: Sketch your future“, u utorak, 21. lipnja u 17 sati u Art Parku u Zagrebu održat će se izložba radova 28 mladih europskih umjetnika iz Španjolske, Bugarske, Nizozemske i Hrvatske.

Projekt, čija je tema bila nezaposlenost mladih te borba protiv nje kroz kreativno stvaralaštvo, obuhvatio je različite radionice, vježbe, prezentacije, rasprave te razmjenu iskustava sudionika u cilju njihovog stjecanja novih kompetencija te povećanja mogućnosti (samo)zapošljavanja. U raznovrsnom programu sudjelovali su umjetnici s različitih područja: slikari, grafički dizajneri, ilustratori, animatori, studenti filmskih umjetnosti te amateri koji će kroz autorske radove nastale tijekom projekta prikazati vlastiti primjer borbe protiv problema nezaposlenosti mladih. Osim na izložbi, radovi će biti objavljeni i u online publikaciji koju su u potpunosti izradili sudionici ovog projekta.

Projekt razmjene mladih u sklopu programa Erasmus+ Europske unije u Zagrebu je organizirala neformalna udruga MaCro u suradnji s internacionalnim partnerima usmjerenima na rad i projekte koji okupljaju mlade: organizacijom Sende.co (Španjolska), Bugarski parlament mladih i mreža mladih Andrew’s playground (Nizozemska). Projekt su podržali i Turistička zajednica grada Zagreba i Školska knjiga.