U nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, u četvrtak 30. travnja predstavljen je projekt “Črnkas – Črnomerec poslovni klub”, nastao kao inicijativa lokalne zajednice s ciljem povećanja zaposlenosti mladih na području Grada Zagreba.

Projekt vrijedan više od 70.000 eura sufinancira Europska unija u iznosu od gotovo 93% kroz Europski socijalni fond, a Grad Zagreb kao nositelj projekta sudjeluje u ostatku iznosa.

Zahvalivši “dečkima s Črnomerca” na inicijativi, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je kako je preko 25% mladih u Europi nezaposleno, što ovaj projekt čini zaista hvalevrijednim. Dodao je i kako je nezaposlenost mladih jedno od ključnih pitanja Europske agende i Bečke deklaracije, kojih je i Zagreb potpisnik.

Pročelnica Ureda za fondove i projekte Europske unije Jelena Ricov naglasila je kako je Zagreb dosad povukao oko 120 milijuna kuna iz Europskih fondova te izrazila želju da ovakav projekt zaživi i u drugim gradskim četvrtima, dok je voditeljica projekta te voditeljica Odjela za mlade u Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport Helena Beus upozorila na problem koji će se otvorenjem “Črnkasa” pokušati riješiti – nedostatak praktičnog znanja i vještina kod mladih nakon završenog obrazovanja.

Partneri na projektu su i Institut za stručno usavršavanje mladih te Europski savjet za mentorstvo i coaching Hrvatska, čiji su predstavnici Marko Pavić i Luka Bogdan ujedno i inicijatori “Črnkasa”.

Ponukani činjenicom da u Zagrebu postoji više od 9.000 mladih nezaposlenih građana, pozvali su sve zainteresirane Zagrepčane u dobi od 15 do 30 godina da se prijave preko web-stranice www.crnkas.eu i sudjeluju u aktivnostima koje je Poslovni klub pripremio.

Kako se moglo čuti, riječ je o trotjednim radionicama za 120 polaznika na kojima će se učiti kako napisati životopis i motivacijsko pismo, zatim kako se pripremiti za intervju za posao, razviti komunikacijske i prezentacijske vještine, ali i pružiti mogućnost kontakta s budućim poslodavcima.

Na linku se nalazi i kompletna
Prezentacija projekta ČRNKAS – Črnomerec poslovni klub 

Izvor: Službene stranice Grada Zagreba