Na akciji održanoj na Geodetskom fakultetu u srijedu, 25. veljače, u Registar se upisalo 135 novih potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Akcija je organizirana na inicijativu Vesne Jurić, potpredsjednice Studentskog zbora Geodetskog fakulteta u Zagrebu te Studentskog zbora Građevinskog fakulteta.

“Zahvaljujemo Studentskom zboru Građevinskog i Geodetskog fakulteta što su prepoznali našu misiju širenja Registra i odlučili nam pomoći u održavanju 266. akcije. Hvala i svim studentima što su darovali djelić sebe za oboljele diljem svijeta. Raduje nas što naš Registar danas broji više od 47.000 potencijalnih darivatelja, što za oboljele i njihove obitelji znači novu nadu za život”, izjavila je Mirta Vrančić, voditeljica ureda Zaklade Ana Rukavina.

Spašavanje ljudskih života na globalnoj razini

Spašavanje ljudskih života_upisi u Registar_Zaklada Ana Rukavina

Svi studenti koji su dali svoju krv za tipizaciju, pomažu oboljelima diljem svijeta jer je hrvatski Registar dio svjetskog (Bone Marrow Donors Worldwide). Do sada je u hrvatski Registar prijavljeno 47.076 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te su izdana 44 transplantata. Time je 44 teško oboljelih iz Hrvatske i inozemstva dobilo šansu za život.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti, koji se nisu stigli upisati u Registar u navedenom terminu, mogu to učiniti u KBC-u Zagreb (Rebro), u Zavodu za tipizaciju tkiva (zelena zgrada, suteren, soba br. 9) svakim radnim danom od 8,00 do 14,00 sati te u transfuzijskim centrima u nekoliko gradova u Hrvatskoj. Više informacija možete pronaći na linku TRANSFUZIJSKI CENTRI.

2 Komentari