Foto: PRESS- prevaranti-50.-put-u-kerempuhuSatiričko kazalište ˝Kerempuh˝ ove sezone slavi pedesetu godinu svojeg postojanja što će se uz mnoga popratna događanja, obilježiti i repertoarno. U listopadu počinje program na Noćnoj sceni „Kerempuha“ čiji je cilj kroz kabaretsku formu progovoriti o ozbiljnim društvenim problemima.

Sociolozi i znanstvenici danas u mnogobrojnim istraživanjima i analizama tvrde da je društvo onoliko zrelo koliko ima cabareta. Da bi publiku ne samo poticao, nego i utjecao na nju, pretvara se u prostor koji vibrira energijom, bujnošću i originalnošću. Noćna scena Satiričkog kazališta Kerempuh u novoj kazališnoj sezoni otvara prostor vrsnoj glumačkoj igri snažnih autorskih osobnosti.

Tako će publika uz „Cabaret Chishche Lishche“ koji je tijekom prošle sezone već osvojio mnogobrojnu publiku, imati priliku vidjeti i dva nova naslova. Prvi kao autor, redatelj i izvođač potpisuje jedan od najvećih majstora monodrama, Zijah A. Sokolović. Njegove „Međuigre 0-24“ na književno-kritički-satirički način komentiraju aktualne političke događaje i društvena stanja.

Drugi od njih, „Postdiplomsko obrazovanje“ Vilima Matule i Siniše Labrovića u režiji Borne Armaninija i izvedbi Vilima Matule, na urnebesno duhovit način progovara o trenutno najperspektivnijem zanimanju u Hrvatskoj – zanimanju kriminalca.

Predstave na Noćnoj sceni „Kerempuha“ održavaju se subotom u 23 sata.

5.10.2013. / 23 H

CABARET “MEĐUIGRE 0-24”

Zijah Sokolović, jedan od najzanimljivijih autora neviđene teatarske energije, ovaj puta u ulozi izvođača, redatelja i dramaturga na književno kritično satirični način komentirat će političke događaje i društvena stanja.

12.10.2013. / 23 H

„CABARET CHISHCHE LISHCHE“

Noćna scena Satiričkog kazališta ˝Kerempuh˝ više ne spava! Pogledajte u subotu 12.10.2013. u 23 h CABARET CHISHCHE LISHCHE u kojem nastupaju IVAN ĐURIČIĆ, HRVOJE KEČKEŠ, MARIO MIRKOVIĆ, LUKA PETRUŠIĆ i MAJA POSAVEC.

19.10.2013. / 23 H

„POSTDIPLOMSKO OBRAZOVANJE“

Redatelj: Borna Armanini / Glazba: Igor Pavlica / Dramaturgija: Ivana Gudelj / Videokamera: Alan

Stanković / Video: montaža Ivor Ivezić

Glumi: Vilim Matula

Predstava o lopovima, kriminalcima, službenicima i odvjetnicima.

Napravljena u formi mješavine stand upa i serije portreta iz svakodnevnice spaja subverzivni Labrovićev “priručnik”za kriminalce i Matuline autorske, glumačke sposobnosti: sat vremena koje se gleda u dahu.

Izvedba sadrži songove i praćena je profesionalnim glazbenikom