Iako sve niže temperature i pahulje snijega koje ne odustaju ne idu u prilog bilo kakvim preporukama koje od vas traže izlazak iz tople atmosfere doma, sigurno postoje oni koji posljednjim atomima snage traže neku aktivnost kojom bi zaključili vikend.

Nedjelje navečer mogu biti primamljive za pogledati neku novu, zanimljivu predstavu, a s obzirom da većina zagrebačkih kazališta nedjeljom “odmara”, potražili smo nekoliko opcija koje vam se večeras nude.

“JAZAVAC U KEREMPUHU”

Redatelj: Oliver Frljić; Satiričko kazalište Kerempuh, 20 sati

Nakon premijere u listopadu prošle godine, “Jazavac” je nizao pohvale na račun ironije i kritike zaokružene oko svakodnevice u kojoj živimo. “Katkada je najteže smijati se glupostima u kojima se prepoznajemo, no to je uglavnom smijeh koji ima terapeutski učinak” (Bojana Radović, Večernji list). Taj smijeh iz vas pokušavaju izvući neki od najboljih hrvatskih glumaca današnjice, u prvom redu Vilim Matula i Rakan Rushaidat, a vrlo dobri su i Borko Perić te Hrvoje Kečkeš. Po svemu što se o predstavi može čuti ili pročitati, “Jazavac u Kerempuhu” zaslužuje biti u vašem rasporedu.

“Emil i detektivi”

Redatelj: Milan Trenc; Zagrebačko kazalište mladih, 18 sati

Premijerno izvedena jučer tako da se prve recenzije tek očekuju. Baš to mogao bi biti dobar “catch” pri odabiru jer nekada je predstavu najbolje pogledati prije nego o njoj bilo što čujete. “Izborom da djecu u predstavi glume djeca, a surađujući s vrsnim odraslim glumačkim kolegama, ostvarili smo ne samo suradnju glumačkog ansambla ZKM-a s njegovim Učilištem nego ćemo, nadamo se, ujedno pokazati da su mali glumci sposobni izdržati zahtjeve ove kompleksne, i za profesionalne glumce zahtjevne predstave”, riječi su kojima je redatelj u službenom priopćenju najavio subotnju premijeru . Možda je baš ova dječja lektira idealan izbor za “laganini” nedjelju navečer?

“5ŽENA.COM”

Redatelj: Rene Bitorajac; Scena Vidra, 20 sati

Osim što glumi u nekoliko hrvatskih kazališnih i filmskih uspješnica, Rene Bitorajac se prihvatio i samostalne režije. Predstava je 2002. premijerno izvedena u Bilbau i Madridu, a od tada obara s nogu gdje god se pojavila. U predstavi igraju zvučna ženska imena – Nataša Janjić, Daria Lorenci, Nataša Dangubić, Nina Erak-Svrtan i Mia Anočić-Valentić, a Bitorajac je na službenim stranicama Vidre ovako objasnio svoj angažman: “Pozdrav, drage žene i muškarci. Evo, prihvatio sam se svoje prve samostalne režije. Zašto? Jer su žene to od mene tražile. Zašto? Zato što valjda ne mogu bez muškarca. I eto, uvalio sam se. Bilo je to moje potpuno novo iskustvo.”

 

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here