Za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana te zimskih školskih praznika, u tramvajskom i autobusnom prometu primjenjivat će se posebna organizacija prijevoza. Izmijenjeno je i radno vrijeme Centra za korisnike, tržnica, vodoopskrbe i odvodnje. Od 0 do 24 radit će službe hitnih intervencija, dežurne gradske ljekarne.
tramvaj_niskopodac_kraći

CENTAR ZA KORISNIKE

U petak i ponedjeljak, 2. i 5. siječnja 2015. godine radit će po uobičajenom radnom vremenu, od 7.30 do 15.30 sati u petak i od 7.30 do 18.30 sati u ponedjeljak.

ZET

Tijekom zimskih školskih praznika, kao i ranijih godina, raspored vožnje u tramvajskom i autobusnom prijevozu bit će prilagođen prometnoj potražnji. Izmjena će biti i za vrijeme božićnih blagdana, odnosno novogodišnjih praznika.

Na Božić, kao i na blagdan svetog Stjepana te na Novu godinu, u primjeni će biti nedjeljni raspored.U petak, 2. siječnja i ponedjeljak 5. siječnja, na većini će se linija, gdje prometna potražnja to dopušta, primjenjivati subotnji vozni red, no, gdje za to postoji potreba, autobusi će voziti prema uobičajenom rasporedu radnoga dana ili posebnom voznom redu.

Raspored radnog dana primjenjivat će se na linijama 107 (Jankomir – Žitnjak), 159 (Savski most – Odranski), 204 (Kvaternikov trg – Horvatovac – Voćarska), 222 (Remetinec – Žitnjak), 232 (Dubrava – Čret) i izvanrednoj liniji (Mihaljevac – Sljeme). Istovremeno, prema posebnom rasporedu vožnje prometovat će linije 109 (Črnomerec – Dugave), 228 (Svetice – Rebro – Svetice) i 268 (Glavni kolodvor – Velika Gorica)

Autobusna linija 236 (Kampus – Čavićeva), od srijede, 24. prosinca, do utorka, 6. siječnja, bit će privremeno obustavljena.

Od ponedjeljka, 29. prosinca, do petka, 9. siječnja, za vrijeme školskih praznika, radnim danom reducirat će se pojedini polasci dnevnih tramvajskih linija, no tramvaji linija 1, 8, 13 i 15 vozit će prema uobičajenom rasporedu.

U novogodišnjoj noći, zbog  svečanog dočeka Nove godine na Trgu bana Josipa Jelačića, Centar za nadzor i upravljanje prometom ZET-a, u suradnji s Prometnom policijom, prema potrebi će preusmjeriti tramvajski promet na Glavni kolodvor.

Na blagdan Sveta tri kralja, u utorak, 6. siječnja, tramvaji i autobusi vozit će prema nedjeljnom voznom redu, ali će u prometu biti i tramvajska linija 8, koja će, kao i linija 14, prometovati pojačano zbog najavljenog održavanja muške utrke Vip Snow Queen Trophy na Sljemenu.

Utrka Svjetskog skijaškog kupa za dame, trebala bi se održati u nedjelju, 4. siječnja, a tramvaji i autobusi vozit će prema nedjeljnom voznom redu. Ukoliko vremenske prilike budu naklonjene organizatorima utrka, prema Sljemenu će navijače vozitit i autobusi izvanrednih linija.

VIO D.O.O.

Odjel za odnose s korisnicima Vodoopskrbe i odvodnje , E. Patačić 1b radit će skraćeno za Badnjak i Staru godinu, 24. i 31. prosinca 2014. godine od 7.30 do 14.00 sati. U petak i ponedjeljak, 2. i 5. siječnja 2015. godine raditi će po uobičajenom radnom vremenu, od 7.30 do 15.30 sati.

TRŽNICE ZAGREB

Tržnice u gradu Zagrebu, Veletržnica i hladnjača, kao i sajmište Sesvete na dane božićnih i novogodišnjih blagdana,  25. i 26. prosinca 2014., te 1. i 6. siječnja 2015. godine, neće poslovati.

Izvor: Zagrebački holding