poruka, ilustracijaNećemo blokirati GSM signale u tramvajima i autobusima ZET-a demantirali su iz ZET-a nagađanja pojedinih medija. Glasnogovornik Tomislav Jurić tvrdi kako takva praksa ne bi bila u skladu sa zakonom.

– ZET neće u putničkim prostorima svojih vozila ometati GSM signal i na taj način onemogućavati uporabu mobilnih telefona, odnosno naplatu prijevoza tijekom kontrole karata. Navode iz jednih današnjih novina ocjenjujemo dezinformacijom gotovo u cijelosti, napominjući kako poslovanje temeljimo na svim pozitivnim propisima, a praksa kakva se opisuje u suprotnosti je sa zakonskim aktima Republike Hrvatske.

Svjesni smo kako dio putnika prijevoz putem SMS poruka plaća tek nakon ulaska kontrolora u tramvaje, odnosno autobuse i u cilju suzbijanja takvog načina putovanja razmišljamo o korekcijama usluge koja to trenutno omogućuje. Međutim kada do usuglašenog rješenja dođe, javnost ćemo informirati o novim uvjetima plaćanja prijevoza mobitelom,- stoji u priopćenju koje je medijima poslao glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

Sustav elektroničke naplate prijevoza omogućuje trenutno kontrolorima isključivanje uređaja za poništavanje papirnatih i validaciju vrijednosnih karata, ali ne i slanje SMS poruka.