parkingPrema informacijama sa službene internetske stranice ZG holdinga, od petka 28.11. podružnica Zagrebparking uvodi kontrolu i naplatu parkiranja na javnim parkiralištima Gradske četvrti Gornji Grad – Medveščak.

Novo proširenje uključuju ulice: Demetrova, Visoka ulica, Vitezovićeva ulica, Jezuitski trg, Ulica sv. Ćirila i Metoda, Lisinskoga ulica, Mletačka ulica, Ulica Ambroza i Klotilde Vranyczany, Ulica Josipa Kuševića, Ulica Tita Brezovačkog, Ulica Jurja Habdelića, Trg Franje Markovića. Opatička ulica, Ulica Fra Đure Basaričeka, Radićeva ulica, Jurjevska ulica te Ulica Ivana Gorana Kovačića.

Navedene ulice organizirane su u I. 1. zonu (crvena), a kontrola se obavlja radnim danom, subotom, nedjeljom i blagdanom od 0 do 24 sata. Ugovor o korištenju jednog parkirališnog mjesta ne može se sklopiti u trajanju kraćem od 24 sata, a cijena dnevne parkirališne karte iznosi 500,00 kn i vrijedi 24 sata. Mjesečna povlaštena parkirališna karta za I. 1. zonu, za korisnike koji zadovoljavaju propisane uvjete, iznosi 110,00 kn, a korisnici je mogu kupiti na blagajnama podružnice Zagrebparking u Šubićevoj ulici 40/III te u Centru za korisnike Zagrebačkog holdinga, Ulica grada Vukovara 41.

Fizičke osobe (stanari) kojima je na temelju rješenja gradskog upravnog tijela nadležnog za promet odobreno rezervirano parkirališno mjesto na području I. 1. zone automatski postaju vlasnici povlaštene parkirališne karte u elektroničkom obliku, koja vrijedi do isteka roka na koji je rješenje izdano te je nije potrebno preuzimati na blagajnama Podružnice.U I. 1. zoni za parkiranje vozila osoba s invaliditetom neće vrijediti naljepnice za dvosatno besplatno parkiranje. Također, od petka 28.11.2014. godine uvodi se kontrola i naplata parkiranja na lokacijama Prisavlje (od ulice Trnjanske Struge VI do kućnog broja 3 – zgrada HRT-a) i parkirališta na Jarunskoj cesti (istočna strana sportskog parka Mladost). Spomenute ulice organizirane su u III. zonu (zelena) s cijenom satne karte od 1,50 kn, a kontrola se obavlja radnim danom od 7 do 20 sati te subotom od 7 do 15 sati.

U III. zoni cijena mjesečne povlaštene parkirališne karte, za korisnike koji zadovoljavaju propisane uvjete, iznosi 25,00 kn. Tjedna „komercijalna“ karta iznosi 37,50 kn, a mjesečna 150,00 kn. Za kupnju „komercijalnih“ parkirališnih karata ne postoje propisani uvjeti, a  korisnici ih mogu kupiti na blagajnama podružnice Zagrebparking u Šubićevoj 40/III i u Centru za korisnike Zagrebačkog holdinga, Ulica grada Vukovara br. 41, te na kioscima iNovina i Tiska.