Foto: zet.hrPočetkom školske godine očekivano je jači priljev korisnika na prodajnim mjestima ZET-a, osobito učenika srednjih i osnovnih škola, koji tijekom rujna trebaju produljiti profile postojećih pretplatnih karata ili pak izraditi nove, ukoliko to do sada nisu učinili.

Kako bi se smanjile gužve u prodavaonicama karata, ZET je oformio mobilne ekipe Ureda karata koje će dolaskom u škole olakšati postupak aktivacije karata za tekuću školsku godinu. Nadležna služba ZET-a u dijalogu s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i šport, kao i ravnateljima srednjih škola i gimnazija na zagrebačkom području, dogovara raspored dolazaka, ponajprije u srednje škole.

U sljedećih 15 dana, mobilne će ekipe posjetiti više od 45 srednjih škola i gimnazija i to od 8 do 14 sati. Tako je, danas započelo produljivanje profila korisnika u Elektrostrojarskoj obrtničkoj školi, Selska cesta 83, IX. gimnaziji, Dobojska 12 i Gimnaziji Lucijana Vranjanina, na Trgu hrvatskih pavlina 1.

Kako bi se produljila valjanost karata potrebno je djelatnicima na terenu predočiti ovjeren Zahtjev ZET-a za školsku godinu 2013./2014., i postojeću pretplatnu kartu, a sam postupak traje svega nekoliko minuta.

Nakon provedene transakcije, učenici mogu izabrati kupnju mjesečnog ili godišnjeg kupona na prodajnim mjestima ZET-a ili kioscima Tiska.

Novim načinom poslovanja, ZET je svojim korisnicima još dostupniji, a potrebne se radnje sprovode brže i jednostavnije, bez gužve i čekanja na redovnim prodajnim mjestima. Prema prvim reakcijama s terena odaziv učenike je dobar, a sama akcija pozdravljena.