Početna Događanja Zagrepčani dobili zahvalnice

  Zagrepčani dobili zahvalnice

  Čekajući dodjelu zahvalnica Hrvatske udruge za bolesti štitnjače svima koji su doprinijeli i podržali rad Udruge, popričali smo sa simpatičnom Dianom, inače članicom i, slučajno, studenticom medicine. „Upisala sam Medicinski fakultet u Zagrebu i shvatila sam da se umaram, da sam troma, da ne mogu raditi neke stvari kao moji vršnjaci. S godinama sam sve više spavala, a manje učila. Ultrazvuk je pokazao čvorove na štitnjači i dijagnosticiran mi je Hashimoto thyroiditis. Nakon četiri godine dobila sam terapiju i danas sam treći dan na Eutiroxu,“ nasmiješeno nam je izjavila Diana.

  Prostor, u samom centru Zagreba, brzo se napunio dobrim ljudima koji su doprinijeli radu Udruge. Dodjelu zahvalnica pratili su akademik Zvonko Kusić, glavni pokretač osnivanja Hrvatske udruge za bolesti štitnjače, gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, te pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo prof.dr.sc. Mirna Šitum.

  zahvalnice

  Doktorica Ivana Jurković, dopredsjednica Hrvatske udruge za bolesti štitnjače, u svom je pozdravnom govoru istaknula kako ciljevi udruge nisu liječenje, dijagnosticiranje, terapija ili „igranje doktora“, nego prije svega pomoć ljudima koji su bolesni, senzibiliziranje javnosti i podizanje svijesti građana o bolestima štitnjače. Izjavila je i kako se Udruga oslanja na volonterski rad uz veliku podršku liječnika Klinike za onkologiju i nuklearnu medicinu KBC „Sestre Milosrdnice“.

  Akademik Zvonko Kusić naglasio je kako je pacijent partner doktoru i kako pacijent treba biti obaviješten, što pokazuje i uspješnost liječenja kod onih koji poznaju svoju bolest. Hrvatsko društvo za štitnjaču je jedno od najaktivnijih društava, a hrvatska medicina u području štitnjače postigla je svjetske rezultate. Hrvatsku udrugu za bolesti štitnjače čine i bolesnici i liječnici. „Ovo je skupina entuzijastičnih i vrijednih dama koje su uspjele dobiti jedan od najboljih prostora u gradu Zagrebu,“ rekao je akademik Kusić. „Prosvjećivanje bolesnika u jednoj takvoj čestoj bolesti u kojoj postoje velike dezinformacije, čak i u liječničkim krugovima, poput pretjeranih terapija i plašenja pacijenata, posve nepotrebno, ukazala je na potrebu jedne ovakve Udruge. U doba digitalnih medija, teško je znati što je točno, a što ne, što je objektivno, a što ne. To je razlog osnivanja Udruge 2007.godine, informirati i pomoći.“

  Svi zainteresirani mogu se javiti

  HRVATSKA UDRUGA ZA BOLESTI ŠTITNJAČE

  Frana Petrića 5

  10 000 ZAGREB

  Odgovori

  Please enter your comment!
  Please enter your name here