Nakon već brojnih akcija ove godine, između ostalih i akcija “Djevojčica“, “Dvije obitelji” te posebne akcije povodom Uskrsa, Zagrebački humanitarci tijekom travnja pomažu mladoj Sonji (17) s akutnom limfatičnom leukemijom, a pribavljaju se higijenske potrepštine i hrana.

Još od 2005. Sonju pokušavaju izlječiti kemoterapijom, a posljednju je prošla u veljači ove godine. Od lani pati od epileptičnih napada, a radi njenog teškog zdravstvenog stanja u glavu joj je ugrađena posebna pumpica koja koliko-toliko regulira njezino stanje. Prema informacijama koje smo dobili od Zagrebačkih humanitaraca, primanja su joj nikakva. Roditelji su joj rastavljeni, a otac trenutno služi zatvorsku kaznu zbog neplaćanja alimentacije. Majka mjesečno prima oko 500 kuna za pomoć i njegu, a invalidninu ne može dobiti jer institucije smatraju da Sonja na nju nema prava (?!).

Humanitarci za obitelj potražuju hranu higijenske potrepštine, a moguće je naravno pomoći i darovnim karticama trgovačkih lanaca. Tako na sabirno mjesto (Pod zidom 8, Šeširi i kape Cahun) možete donijeti mlijeko, sve vrste namaza, paštetu, suhomesnate proizvode, sve vrste mesa, voće i povrće, šećer, ulje, sol ili pak deterdžent za rublje, omekšivače, sredstva za čišćenje, deterdžent za suđe, pastu za zube, sapune, toaletni papir, šampon za kosu i sl.

Osim toga, bilo kakvu novčanu pomoć moguće je uplatiti na žiro račun Humanitaraca IBAN: HR7623600001102376454.

Vijesti i druge akcije ZG humanitaraca pratite na njihovoj Facebook stranici ili službenom WEBU.