Na deveti natječaj Zaklade Adris, raspisan od 14. svibnja do 15. lipnja 2015. pristiglo je ukupno 736 prijava. Predsjednik Zakladne uprave, Korado Korlević, izvijestio je na zajedničkoj sjednici Zakladne uprave i Zakladnih vijeća da je za program Znanje i otkrića prijavljeno najviše projekata, ukupno 189 uz 142 zamolbe za stipendiranje nadarenih učenika i studenata. Za program Stvaralaštvo, Ekologija, Baština i Dobrota zaprimljeno je ukupno 405 prijava.

Na prijedlog Zakladnih vijeća, odluku o donacijama i stipendijama, Zakladna će uprava donijeti u rujnu ove godine, nakon čega će biti objavljena na web stranicama Zaklade Adris i u dnevnim tiskovinama.

“Zaklada Adris iz natječaja u natječaj bilježi rast pristiglih prijava. U ovom je natječajnom ciklusu posebno zamjetan rast prijavljenih projekata iz područja Znanje i otkrića, koji čine čak četvrtinu ukupnog broja prijava. Ove činjenice pokazuju da je znanstvena zajednica prepoznala djelovanje Zaklade Adris. Stečeno je svojevrsno povjerenje u rad Zaklade, prepoznata je objektivnost u vrednovanju prijava koju jamči uključenost najistaknutijih hrvatskih stručnjaka u tijelima Zaklade. Uz transparentnost natječajne procedure, većem broju prijavljenih kvalitetnih znanstvenih projekata zasigurno je pripomoglo i smanjeno administriranje u odnosu na druge slične natječaje.“ – Korado Korlević, predsjednik Zakladne uprave

Podsjetimo, za financiranje Zaklade, Adris grupa izdvaja jedan posto dobiti ostvarene u prethodnoj godini. Od svog osnutka 2007. godine, Zaklada je u osam natječajnih ciklusa dodijelila više od 30 milijuna kuna. Zahvaljujući donacijama Zaklade Adris, učinjen je dubok trag u znanosti, kulturi, očuvanju prirodne baštine, kreativnosti i humanitarnom djelovanju. Posebno valja istaknuti više od 250 odobrenih stipendija za izvrsne učenike srednjih škola, studente na preddiplomskom i diplomskom studiju te polaznike poslijediplomskih i doktorskih studija hrvatskih i prestižnih svjetskih fakulteta.

Deveti natječaj Zaklade Adris

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here