Nakon što su u prvoj polovici veljače prikupljali sredstva i potrebnu opremu u akciji “Djevojčica“, udruga Zagrebački humanitarci pokrenuli su novu akciju naziva “Dvije obitelji“.

Kako piše u najavi akcije, dvije obitelji žive u katastrofalnim uvjetima: mladi bračni par s dvoje djece (dječak – 16 mjeseci i djevojčica – 4 mjeseca) te samohrani otac troje djece (dječak – 10 godina i djevojčice 13 i 14 godina). Kuća je vlažna, pljesniva, bez fasade, krov prokišnjava, a o unutrašnjem uređenju dovoljno govori fotografija:

Zagrebački humanitarci u novoj akciji "Dvije obitelji"

Unatoč iznimno teškim uvjetima za život, oni su vrlo složni i radišni, a djeca pristojna i skromna, poručuju iz Humanitaraca. Bračni par prima porodiljnu naknadu i očevu plaću opterećenu kreditom, a samohrani otac socijalnu pomoć i dječji doplatak. Majka alimentaciju ne plaća zbog čega se trenutno spore na sudu. S takvim primanjima, jedva pokrivaju osnovne troškove života.

Detalje akcije koja će trajati narednih mjesec dana možete pratiti na službenoj Facebook stranici Zagrebačkih humanitaraca ili putem službene internetske STRANICE.