Možemo pokretom jest humanitarno-plesna akcija koji se razvila iz ideje spajanja vlastitih interesa s humanitarnim duhom. Akcija se razvila iz ljubavi prema plesu ali ujedno i potrebe da se na neki način pomogne društvu u kojem danas živimo.  Organizator događanja je Udruga za promicanje plesa Možemo pokretom.

Primarni cilj cijele akcije je prikupljanje novčanih sredstava koja će se donirati udruzi „Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije MALA KUĆA“.

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije osnovana je 14.svibnja 2003.godine kao samostalna, dragovoljna, nestranačka i neprofitna organizacija u koju se dragovoljno udružuju djeca s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom kod kojih postoje različita tjelesna, intelektualna i osjetilna oštećenja, a radi ostvarivanja povlastica temeljem članstva u Udruzi i ostvarivanja zakonom zajamčenih prava.

Svoj rad temelji na vrijednostima društva u kojem svi imaju jednaka prava i jednake mogućnosti kao osnovu za osobni rast, održiv razvoj i opće dobro, na principima timskoga rada, dosljednosti i profesionalnosti, toleranciji i solidarnosti, uz poštivanje visokih etičkih načela u radu: ostvarivanje prava djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, jednakost, kompetentnost, tolerancija, transparentnost, nepristranost, odgovornost i povjerljivost.

Svoj doprinos akciji mogu dati svi; djeca, mladi, odrasli, ljudi starije životne dobi; plesači i amateri; parovi i pojedinci; bez obzira na spol, status, razinu obrazovanja, porijeklo ili bilo što drugo. Potrebna je samo dobra volja.

Cijela akcija trajat će 8 dana (od 24.09. do 02.10.2016.). Prvih sedam dana planirane su plesne radionice u  Vita Fitness & Spa, na kojima će se naučiti/uvježbati/razviti/poboljšati  plesne vještine iz čak 10 različitih plesnih stilova s čak 25 profesionalnih plesnih koreografa . Na kraju, točnije u nedjelju 02.10.2016. u Zagrebačkom kazalištu lutaka u 20h, biti će održana završna plesna produkcija. Cijena karte je 30kn.

U cijeloj humanitarnoj akciji će sudjelovati i vrijedni volonteri kako bi cijela akcija bila uspiješnija.

Sve informacije o cijelom projektu, koreografima te rasporedu radionica na službenoj internet stranici www.mozemopokretom.hr, te FB page-u Možemo pokretom.