Zagreb je velika i razvijena trkačka destinacija. Tijekom godine organizira se veliki broj trkačkih natjecanja – nekoliko trkačkih liga i veliki broj utrka. Drago nam je da smo i mi dijelom ove velike trkače zajednice s naše četiri utrke koje smo objedinili u jednu lijepu zagrebačku priču – ZAGREB RUN.

Rujan će u Zagrebu biti definitivno u znaku atletike i trčanja. U drugom vikendu rujna održava se Hanžek tj. Boris Hanžeković memorijal koji je najstarija sportska priredba u Hrvatskoj. To je pravi atletski spektakl koji će okupiti vrhunske domaće i svjetske atletičare.

No, vikend prije (3. i 4. 9. 2022.) u Zagrebu se održavaju dvije zanimljive atletske utrke na koje se pozivaju svi rekreativci Zagreba, Hrvatske, a dobrodošli su i natjecatelji iz inozemstva.

Subota, 3.9.2022. poslovna zgrada Zagrepčanka ugostit će brojne domaće i inozemne natjecatelje na jednoj od najzanimljivijih natjecanja na ovim prostorima: ZAGREPČANKA 512 – utrku stubama od prizemlja do 25. kata poslovne zgrade. Poznata je to utrka koja će ove godine doživjeti svoje 9. izdanje.

Svaka utrka je izazov za sebe, no ova utrka je posebna jer golica maštu svakog sportaša – može li pretrčati 490 stepenica i popeti se na 25. kat? U ponudi je više izazova: 1 uspon, 2 uspona i kraljevska disciplina od čak 4 uspona (100 katova, 1960 stuba).

Na utrci očekujemo dolazak trenutno najboljeg svjetskog trkača stubama, Malezijac Wai Ching Soh, koji je obećao rušenje rekorda staze kojeg trenutno drži Slovenac Matjaž Mikloša s 02:34.50.

Nedjelja, 4.9.2022. na lokaciji zagrebačkih fontana po prvi put u Zagrebu, održat će se utrka na milju (1609 m) pod nazivom ZAGREBAČKA MILJA.

Ova utrka ima nekoliko posebnosti: trči se na vrlo atraktivnoj lokaciji (zagrebačke fontane), trči se po pješačkoj stazi pored fontana, trče se dva kruga, start je kronometarski po 2 natjecatelja/ice svakih 10 sekundi tako da se pobjednik (kao u skijanju) ne zna prije ulaska u cilj natjecatelja koji je zadnji startao.

Na ovoj utrci osim natjecanja odraslih imat ćemo i dječje utrke. Ukratko, bit će to jedan zabavan dan s ludim rezultatima i brzim utrkama.

Na utrci kao počasnog gosta očekujemo državnog rekordera i olimpijca BRANKA ZORKA koji drži nacionalni rekord s nevjerojatnih 03:52,64 koji je istrčao 5.8.1998. u Stockholmu (Švedska).